TRAŽE VEĆU KAZNU Muškarac dobio četiri godine zatvora nakon teškog i dugogodišnjeg maltretiranja supruge

zatvor,suđenje,maltretiranje,supruga
Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 58-godišnjak osuđen na četiri godine zatvora zbog kaznenog djela nasilja u obitelji te dva kaznena djela teške tjelesne ozljede i prijetnje.

DORH sada smatra da je zlostavljač osuđen na preblagu kaznu. Izvijestili su kako smatraju da mu je neopravdano izrečena najblaža moguća kazna za svako kazneno djelo te preblaga jedinstvena kazna zatvora s obzirom na količinu, intenzitet i način počinjenja kaznenih djela. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izreknu kazne zatvora u duljem trajanju za svako pojedino kazneno djelo te stroža jedinstvena kazna zatvora, piše Index.hr.

Muškarac je proglašen krivim jer je od srpnja 2021. do lipnja 2022. godine, u obiteljskoj kući u jednom mjestu u Varaždinskoj županiji, svakodnevno teško fizički i psihički zlostavljao svoju 55-godišnju izvanbračnu suprugu. U u studenom 2021. godine ju se samostrelom snažno udario po lijevoj nozi i nanio joj tešku ozljedu, a u prosincu 2021. godine joj je stavio nož pod vrat i nožem joj nanio teške ozljede ruku.