Tihomir Orešković: Učinit ću sve da ljudima vratim nadu

 Tihomir Orešković, izbori u RH,  Tihomir Orešković,  Tihomir Orešković, Milijan Brkić,  Tihomir Orešković, berlin, Angela Merkel,  Tihomir Orešković,  Tihomir Orešković,  Tihomir Orešković, Kolinda Grabar Kitarovi?,  Tihomir Orešković,  Tihomir Orešković, Papa Franjo u BiH , Papa Franjo I., Papa Franjo

"Učinit ću sve da ljudima vratim nadu", kazao je Orešković te dodao kako će fokusiranost za novu Vladu biti ključna. Najavio je da razgovori s kandidatima za ministre kreću nakon Nove godine, a otkrio je i da će u izboru ljudi njegova riječ biti zadnja, piše jutarnji.hr.

Reforme koje predlažu Most i HDZ Orešković je ocijenio kvalitetnima, a zadovoljan je i preporukama uglednog njemačkog IFO instituta.

Između ostalog, otkrio je da se zalaže za uvođenje poreza na nekretnine. "Nisam za masovno oporezivanje nekretnina, već samo onih koji nisu u funkciji", rekao je.

Osvrnuo se i na svoje teškoće s hrvatskim i izrazio nadu da mu građani neće zamjeriti jezične pogreške.

"Moj privatni cilj će biti da poboljšam hrvatski, ali mi je važnije od tog da pomognem Hrvatskoj i da pokrenem gospodarstvo, socijalne programe i da smanjimo broj nezaposlenih. To su mi važniji ciljevi od mog hrvatskog", rekao je, uz ostalo, Orešković.