Orešković odbio podnijeti ostavku, rekao je da je spreman izaći u Sabor pa se sastao s predsjednicom

orešković
Premijer Tihomir Orešković je, nakon tiskovne konferencije na kojoj je objavio da su potpisani ugovori s kanadskom tvrtkom o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika na hrvatskom kopnu, ostao s novinarima kako bi prokomentirao krizu vlasti, prenosi televizija N1.

"Ja još uvijek čekam poziv Tomislava Karamarka koji je još u utorak najavio. Ja sam otvoren za razgovor, ali razgovora još nije bilo. Štio se tiče prijedloga da ja odem s Karamarkom i Petrovim, time bih priznao krivnju, time bih priznao optužbe. Radi časti, radi institucije premijera, ne bojim se... spreman sam izaći u Sabor'', rekao je Orešković, kako prenosi televizija N1

"Sabor će odlučiti sudbinu, tamo će pasti odluka o tome idemo li na izbore ili ne. Ja zbog svoje časti i institucije premijera dolazim u Sabor da se branim od lažnih optužbi", kazao je premijer, a prenosi N1.

"SOA je moja odgovornost, ja sam odlučio tko će biti ravnatelj SOA-e, i ja i predsjednica surađujemo. To da sam ja politizirao SOA-u je čisti 'spam'", kaže premijer, kako javlja N1.

"Mislim da je svima jasno, ne mogu reći o čemu smo pričali u SOA-i, predsjednica zna o čemu se radi", dodaje Orešković.

Na pitanje s kim će na izbore, ako do njih dođe, izbjegao je izravan odgovor rekavši kako vjeruje da će se sve riješiti, javlja N1.

"Poštujem HDZ kao stranku, oni su mi bili ključni partner, i nadam se da će oni na kraju donijeti odluku koja će omogućiti da ova Vlada ide dalje. Promjena mora biti, nova konfiguracija je potrebna, ali Vlada može funkcionirati", rekao je premijer a prenosi N1.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u petak poslije podne primila je, na njegov zahtjev na Pantovčaku, predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića, javlja Hina.

Ured predsjednice Republike potvrdio je Hini da je premijer Orešković zatražio sastanak s predsjednicom države Graban Kitarović, a njegovo je održavanje bilo dogovoreno za 17 sati.