ŠVERC DUHANA Sitno rezani duhan prevozili u vrećama za pseću hranu

autocesta,duhan,pseća hrana,šverc duhana
Carinska uprava RH

Provodeći pojačane mjere nadzora na području Rijeke carinski službenici su na naplatnoj postaji Kikovica zaustavili automobil, zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin sa područja Zagreba, a u kojem se u svojstvu suvozača nalazila ženska osoba sa područja Rijeke.

Navedeni su na stražnjem sjedalu vozila prevozili psa.

Pregledom vozila u prtljažnom prostoru i na stražnjoj klupi putničkog dijela vozila, pronađeno je 12 PVC vreća za koje je vozač na upit carinskih službenika što se nalazi u vrećama izjavio “hrana za psa”.

Pregledom sadržaja navedenih PVC vreća utvrđeno je da se u istima nalazi ukupno 120 kg sitno rezanog duhana, za koji vozač ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu i na koji nije obračunata i naplaćena trošarina, a namijenjen je prodaji na “crnom” tržištu na širem području Rijeke, piše Novi list.

Sitno rezani duhan je oduzet, a protiv osumnjičenog vozača i suvozačice će Područna jedinica Službe za mobilne jedinice Rijeka podnijeti će nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz članka 264. Kaznenog zakona, a carinskom uredu zahtjev za naplatu trošarinskog duga.

Kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 13.698,00 EUR oduzeto je vozilo korišteno za nezakonito prijevoz sitno rezanog duhana.