SUDAR BRODOVA KOD MURTERA U naletu jahte na ribarski brod poginuo kuhar

sudar,jahta,ribarski brod,poginuo kuhar,Općina Murter
Vessel Finder

Sinoć je kod Murtera došlo do pomorske nesreće u kojoj su se sudarili jahta i ribarski brod te je poginula jedna osoba. Nekoliko ih je lakše ozlijeđeno, a jahta je nakon sudara potonula. Sudar se dogodio dvije nautičke milje jugozapadno od otoka Murvenjak oko 19:35 sati, prenosi index.hr

Kako doznaje Morski HR, na licu mjesta poginuo je kuhar s ribarskog broda koji je u trenutku naleta jahte bio u brodskoj kuhinji. Upravo je u tu kabinu, prema izjavama svjedoka, direktno udarila jahta."Prema iskazima sudionika, došlo je do sudara između jahte hrvatske zastave i ribarice hrvatske zastave, a u sudaru je smrtno stradala jedna osoba. Trenutno je još uvijek u tijeku ispitivanje i razgovor sa svim sudionicima, tako da ćemo znati detaljnije nakon što bude gotova istraga", rekao je lučki kapetan Ivan Paušić za Hinu.

Jahta se nakon sudara popela na ribarski brod, nakon čega je pri povlačenju potonula. Ribarski brod Mašun ostao je plutati te ga je brod Šibenik, lučke kapetanije Šibenik, oteglio do prve luke na otoku Murteru gdje će se obaviti očevid.

Jahta je potonula na 85 metara dubine, a primijećeno je manje zagađenje mora oko mjesta nesreće. Policija i dalje obavlja očevid te ispituje svjedoke.