STRAVA NA AUTOCESTI Kamionom pokosio radnike HAC-a, jedan odmah preminuo na mjestu nesreće

Ilustrativna fotografija

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 22 sata na autocesti A6 kod čvora Orehovica smrtno je stradao 38-godišnji hrvatski državljanin, djelatnik HAC-a, dok je na prikolici manjeg kamiona cestarske službe obavljao ophodnju ceste, javlja Jutarnji.

Očevidom kojim je rukovodila općinska državna odvjetnica utvrđeno je kako je do nesreće došlo kada je 65-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući teretnim vozilom marke Mercedes splitskih registracijskih oznaka i krećući se nepropisnom brzinom iz pravca Čavli u smjeru Rijeke, udario u HAC-ov kamion s prikolicom.

HAC-ovim kamionom upravljao je 53-godišnji državljanin, dok je 38-godišnjak, ophodar ceste, bio na prikolici. Od siline udara, HAC-ovo je vozilo završilo na boku, dok je cestarska prikolica odbačena na drugu stranu ceste, na ogradu koja razdvaja kolničke trake.

Prema Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, 38-godišnji hrvatski državljanin je od zadobivenih ozljeda, nažalost, preminuo na mjestu nesreće. Ozlijeđenom 53-godišnjem vozaču je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teške ozljede.

Vozač kamiona sa splitskim registracijama, 65-godišnjak, uhićen je i priveden na postupanje u Postaju prometne policije Rijeka te je po završetku kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Za vrijeme trajanja očevida promet na navedenom dijelu autoceste između čvora Čavle i Orehovica bio je potpuno obustavljen za sva vozila od 22.30 do 02.45 sati i usmjeren na druge alternativne pravce, kažu u PU PG.