Stožer za obranu Vukovara: 'Nećemo vam dopustiti provođenje velikosrpske politike u Vukovaru!'

Vukovar, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, Predrag Matić, od ministra branitelja, branitelji, Vlada RH, dvojezičnost, Zoran Milanović, Vukovar, Zoran Milanović, stožer za obranu Vukovara, Vukovar, Vukovar, branitelj, Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara, Vukovarsko-srijemska policija, Darko Pajčić, Hrvatska, hrvatska krv, Franjo Šoljić, Vukovar, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, predsjednik Hrvatskog sabora, Josip Leko, raspisivanje referenduma, VELIMIR BUJANEC, Vukovar, UDBA, udbo-komunističke močvare., istina, stožer za obranu Vukovara, Gordana Bujušić, anonimno pismo, Veleučilište Lavoslav Ružička, Erdutski sporazum, gradonačelnik, Vukovar, Željko Sabo, Željko Pinjuh, Željko Sabo, Ivan Penava, Vukovar, izborza gradonačelnika, kukuriku koalicija, Veljko Marić
nastavak agresije na stanovnike hrvatske nacionalnosti te su izvijestili o nepotpisanom pismu radnika vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička.
Članica Stožera Snježana Patko izvijestila je novinare kako je Stožer primio nepotpisano pismo, kako je navedeno, "radnika vukovarskog Veleučilišta, pripadnika hrvatske nacionalne manjine u Vukovaru" u kojem se dekanicu Gordanu Bujišić optužuje da na njemu provodi prosrpsku politiku kako bi ta viša obrazovna ustanova postala "srpsko veleučilište", a sve u sklopu "projekta vrha aktualne vlasti".

U nepotpisanom pismu djelatnika veleučilišta, navodi se, između ostalog, zapošljavanje podobnih i Srba, a dijeljenje otkaza nesrbima, navodi kako se na studiju fizioterapije "srpski jezik koristi u cjelokupnoj nastavi, a polako se uvodi i na preostala dva studija". Zbog svega Stožer će to anonimo pismo proslijediti Županijskome državnom odvjetništvu, Uskoku, MUP-u, a traži i očitovanje predsjednika Ive Josipovića i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Dekanica Gordana Bujušić u izjavi za Hini odbila je sve optužbe riječima da ona "ne provjerava krvna zrnca zaposlenika na Veleučilištu ni članova Upravnog vijeća". Kako je rekla, koliko ona zna, u predavanjima na svim odsjecima upotrebljava se hrvatski jezik i latinično pismo. Po njezinim riječima, možda nekome 'izleti' po koji srbizam, što se, kako je dodala, dogodi u govoru i članovima Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

"U Vukovaru sveučilišni doktori ne rastu na granama da ih možete ubrati kad god vam zatreba", rekla je, dodajući s tim u vezi kako je prof. Slobodan Uzelac zaposlen jer u tom trenutku nije bilo takvog stručnjaka na raspolaganju.

Za prof. Tihomira Živića, koji je spomenut u anonimnom pismu kao osoba koja je dobila otkaz, dekanica kaže da je s Veleučilišta otišao jer je stručno vijeće odlučilo da nije zadovoljio.

Predsjednik Stožera Tomislav Josić osim o anonimnom pismu na konferenciji za novinare, govorio je i o Erdutskom sporazumu te je zatražio da se u cijelosti objavi tekst tog sporazuma i njegovih aneksa kako bi se znalo što se sve potpisalo.

Izrazio je nezadovoljstvo što se u Vukovaru i dalje postavljaju dvojezične ploče "unatoč jasnim pokazateljima kršenja članka 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalanih manjina" kao i što potpisi za referendum o dvojezičnosti skupljaju prašinu čekajući ministra Arsena Bauka.

Na kraju su stoga dodali i žestoku poruku, koja će sigurno izazvati pozornost.

- Poručujemo kreatorima kaosa koji žele provesti velikosrpsku politiku u Vukovaru - Stožer za obranu hrvatskog Vukovara i hrvatski narod vam to neće dopustiti!

hrsvijet.net