Nastavlja se hajka: Policija Thompsonu pretražila stan u potrazi za oružjem

...početku velike turneje okupio više od 50 tisuća ljudi, na vrata njegova splitskog stana na Žnjanu pokucala je policija s nalogom za pretragu.

Dva svjedoka

- Prošloga ponedjeljka između 10 i 11 sati na vrata mog stana došli su policajci s nalogom za pretragu stana tvrdeći da moraju provjeriti posjedujem li ilegalno oružje. Njihov posjet, a i razlog naveden u nalogu neugodno me je iznenadio. Uz prisustvo dva svjedoka detaljno su pregledali moj stan i ustanovili da ne posjedujem nikakvo ilegalno oružje - kazao nam je Marko Perković Thompson kada smo ga upitali za točnost informacije o policijskoj pretrazi njegova stana. Popularni hrvatski pjevač odnedavno je stanovnik Splita u koji se s obitelji preselio iz Zagreba krajem lipnja. Pretragu stana i sumnju da u njemu krije ilegalno oružje Thompson smatra nastavkom hajke koja se protiv njega kroz razne oblike pritisaka godinama vodi.

- Ovo je nastavak političkog progona koji je uperen protiv mene već dulje, ovaj put samo drugim metodama. Shvatio sam ovo kao poruku političkih moćnika, nakon punog Poljuda, što me čeka u budućem mom radu. A kako ću drugačije dolazak policije i pretragu stana protumačiti nego kao politički progon s obzirom na to da do sada nisam ni kazneno ni prekršajno kažnjavan - dodaje Marko Perković Thompson.

Postupili prema dojavi

Navode o pretrazi stana koje nam je potvrdio popularni pjevač provjerili smo i u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Oni su u pismenom odgovoru potvrdili da su policijski službenici pretražili Thompsonov stan u Splitu. A razlog pretrage njegova stana, navode u PU splitsko-dalmatinskoj, njegovo je gostovanje u jednoj radijskoj emisiji gdje je navodno izjavio da posjeduje automatsko oružje.

- Policijski službenici postupili su temeljem dojave da je, gostujući u radijskoj emisiji, Thompson izjavio da posjeduje automatsko oružje. Slijedom toga policijski službenici u suradnji s Državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje u sklopu kojega je pretražen i njegov dom - navode u odgovoru iz PU splitsko-dalmatinske. Istaknuli su i da u pretrazi nisu pronašli nikakvo oružje i kako kriminalističkim istraživanjem nisu utvrđeni elementi kaznene ni prekršajne odgovornosti.

Večernji list