SPLITSKA RIVA BEZ PRIJENOSA EURA "Pijani navijači nagrdit će sliku grada, mediji bi izvještavali kako povraćaju po rivi"

Prijenos utakmica

Europsko prvenstvo u nogometu sve je bliže, a ugostitelji širom svijeta s nestrpljenjem očekuju prve utakmice, jer će njihove objekte ispuniti navijači koji žele gledati duele.

Međutim, usprkos nadanjima, ugostitelji Splita će na drugačiji način dočekati Euro.

Naime, splitske vlasti su zabranile postavljanje televizora u otvorenim dijelovima ugostiteljskih objekata na splitskoj Rivi, prenose hrvatski mediji.

Ugostitelji su ogorčeni takvom odlukom, a sve je pokušao objasniti gradonačelnik Splita.

„Iskreno, to je poprilično blesava tema. Radi se o području 0,05 posto grada Splita na kojem se na vanjskim površinama ne može imati televizor. U zatvorenom prostoru može, a pričamo samo o Rivi. Ne pričamo ni o čemu drugome. Neću imenovati naciju, ali nekoliko pripadnika određene nacije koji će se opiti pivom gledajući utakmice, to bi nagrdilo jednu razglednicu Splita, izgled grada i u konačnici vjerojatno bi mediji izvještavali o tome kako se nedolično određeni ljudi ponašaju u centru Splita, kako uriniraju, povraćaju po rivi“, rekao je Ivošević.

Podsjetimo, Euro u Njemačkoj počinje u petak 14. lipnja, a prvi meč na ovom prvenstvu će odigrati domaćin Njemačka i Škotska.