VIDEO  Show u Hrvatskom saboru: Nino Raspudić krenuo ka Peđi Grbinu, Jandroković smirivao

Nino Raspudić, hrvatski sabor
Screenshot

Hrvatski sabor donio je Izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti sa 77 glasova za i 27 protiv.

U jednom trenutku je stanku tražio SDP-ov Peđa Grbin.

"Na početku pandemije se sjelo i razgovaralo. Ti razgovori su trajali tri dana, a nakon toga HDZ može što hoće. Vi ste svojom tvrdoglavošću doveli do toga da ljudi prosvjeduju, a da ovi koji parazitiraju na smrti skupljaju potpise za referendum. Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi. Ali ovdje imamo priliku ispraviti greške", kazao je Grbin.

Sukob Grbina i Raspudića

"Ovim parazitima pružam ruku suradnje. Izađite za govornicu i pozovite građane da se cijepe pa ćemo ih i mi pozvati da podrže referendum. Sram vas bilo!" vikao je Grbin i dobio opomenu jer je prešao vrijeme za izlaganje.

Zatim se Nino Raspudić dignuo iz klupe, došao do Grbina i počeo mu nešto glasno objašnjavati. Do Grbina je došao i Miro Bulj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marija Selak Raspudić je vikala: "Iznesite me van!"

Na Twitteru je reagirao i SDP.

"Danas smo svjedočili sramotnom ponašanju zastupnika Mosta. Pokušaj fizičkog razračunavanja s političkim neistomišljenicima, čini se, nije im nepoznanica. Jadno i bijedno. Ovakvom uličnom ponašanju tih korona profitera i prodavača magle nije mjesto u Hrvatskom saboru", objavio je SDP.

Raspudić: Nisam htio nikoga tući 

Raspudić je nakon sjednice govorio o incidentu.

"Nisam imao nikakvu namjeru prema Grbinu, ali kad vas netko naziva ubojicama i parazitima na smrti... A mi samo želimo organizirati referendum! Mi smo ostali jedina oporba u saboru. Tko je pobio ljude u zadnjih mjesec dana, kad su dopustili ulazak ljudima s covid-potvrdama u bolnice?" rekao je Raspudić, prenosi Index.

"Nisam htio nikoga tući, nikad nisam nikoga tukao. Spala mi je maska u jednom trenutku i onda je tu kolegica Glasovac rekla da stavim masku, a ja sam joj rekao da je HDZ-ova higijeničarka", kaže.