Sada je jasno da Mesić stoji iza napada na mene

Intervju je trajao sat vremena, međutim bit će emitirano samo ponešto iz njega i to u trajanju do 15 minuta. Jurkas tvrdi kako se s Thompsonom dotaknuo različitih tema, pa tako i ustaštva i zabrane njegovih koncerata.

Iako ga se optužuje zbog šovinizma i ektremih desničarskih stavova, pjevač sebe smatra apolitičnim, te tvrdi i da se ograđuje od fašističke ideologije. Sebe smatra i žrtvom napda, te objašnjava da zaista ne razumije iz kojih se razloga oko njegovih nastupa diže toliko prašine, naročito s obzirom na to da on želi jedino biti kantautor.

Također, rekao je kako ne odbacuje nemogućnost nastupa u Srnbiji, jer on, kao apolitičan tip nema problema s drugom nacionalnošću, no drži da u susjedstvu nema publike, stoga nastupa isključivo na mjestima gdje ima Hrvata, piše Jutarnji list.

'Sve ide iz ureda predsjednika Mesića'

Thompson ne vidi problem ni u pokliču 'Za dom spremni', jer je on stari hrvatski pozdrav koji veze nema s nijednom od ideologija. Ikonografija koju koristi također je, prema njegovom mišljenju, korektna, a za sve za što ga se optužuje naziva kršenjem ljudskih prava.

No, na koncu, tvrdi kako je 'sad barem razotkriveno da sve to ide iz Ureda predsjednika Mesića i njegovih savjetnika', te mu nije jasno zašto ga njegovi ljudi mrze. Thompson Mesićevo ponašanje objašnjava time što imaju drugačija politička viđenja, no još jednom naglašava da je apolitičan.

Istaknuo je i kako su njegovi glazbeni uzori AC/DC, Iron Maiden, Led Zeppelin i Deep Purple, te da nikog nije kopirao već pjeva kako pjeva. Uz to, izjavio je kako sprema novi album, te da ne zna hoće li prije njegovog izlaska nastupiti u Areni.