VIDEO  S BANANA NA ČAŠE Novi 'ulov' u Luci Ploče

Luka Ploče, šverc cigareta, krijumčarenje cigareta
Screenshot

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Služba Zagreb, u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i carinskim službenicima Carinske uprave Ministarstva financija, u nastavku kriminalističkog istraživanja jučer su u luci Ploče zaplijenili brodski kontejner koji je u luku Ploče dopremljen 2. veljače 2022. godine u organizaciji ranije prijavljenih osumnjičenika, a koji je prema teretnici trebao sadržavati staklene proizvode odnosno čaše, priopćili su iz Ravnateljstva policije u petak, prenosi Jutarnji.

Sadržaj se učitava...

Provedenom pretragom utvrđeno je kako se u istome nalazi 789.840 kutija ili 15.796.800 komada cigareta bez propisanih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, a koje cigarete su u kontejneru bile skrivene iza staklenih čaša poduzeća iz Dubaija namijenjenih poduzeću iz Bratislave.

Luka Ploče,šverc cigareta,krijumčarenje cigareta

Navedene cigarete su oduzete te će biti pohranjene do donošenja odluke o uništavanju. Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta policijski službenici su podnijeli posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave protiv šestorice osumnjičenih, priopćila je policija.