RODITELJI BAD BLUE BOYSA 'Premijer nam ne odgovara niti nas je primio na sastanak'

BBB Atena

Roditelji Bad Blue Boysa koji su mjesecima zatočeni u Grčkoj okupili su se i obratili javnosti kako bi još jednom apelirali na hrvatske institucije, Vladu i premijera Andreja Plenkovića da pomognu njihovoj djeci te ih izbave iz zatvora, prenosi N1.

“Mi roditelji i obitelji dečkiju pritvorenih u grčkim zatvorima nekoliko smo puta pokušali razgovarati s premijerom o statusu naših sinova, braće i supruga. Željeli smo u razgovoru prodiskutirati što hrvatska vlast, ne miješajući se u neovisnost grčke sudbene vlasti, može učiniti za naše državljane. Do danas, premijer nije odgovorio na naše e-mail poruke niti nas je primio na sastanak. Nama roditeljima i obiteljima poruke šalje putem medija”, pročitala je pismo pred medijima Marina Kos, jedna od predstavnica roditelja pa nastavila:

“S obzirom da je izjavio kako je jedan od najiskusnijih i najutjecajnijih članova Vijeća Europe, vjerujemo da se možemo pouzdati u njegove izjave. Nemamo izbora nego javno pitati premijera što je točno mislio kad je rekao da uskoro možemo očekivati dobre vijesti za naše dečke u zatvorima. Što to za premijera znači riječ “uskoro”, s obzirom da su u zatvorima već puna tri mjeseca. Zatvorima o kojima je Vijeće Europe u nekoliko navrata izrazilo negativan stav i niz kritika. Mi se već nekoliko dana pitamo što znače njegove riječi o ovako osjetljivoj situaciji. Više od stotinu naših obitelji svakodnevno iščekuje konačno rasvjetljavanje slučaja i strepi nad sudbinom naših dečki. Nama trenutno ostaje tek povjerenje u odvjetnički tim u Grčkoj i nada da nitko neće odgovarati za ono za što nije kriv, kao što se dogodilo pokojnom kapetanu Laptalu.”

“Naši dečki nisu ni ubojice ni članovi kriminalnog udruženja, što im se stavlja na teret. Zato želimo znati na čemu premijer temelji, nakon razgovora s grčkim kolegama, šalje poruke optimizma o našim najmilijima”, poručili su roditelji i obitelji Bad Blue Boysa koji se nalaze u grčkim zatvorima.