RIJEKA Hrvat i Nijemac postavljali i aktivirali eksplozivne naprave

policija hrvatska

Danas oko 00:30 sati u blizini upravne zgrade poslovnog subjekta kod trgovačkog centra na Pećinama u Rijeci došlo je do aktiviranja eksplozivne naprave. Nitko nije ozlijeđen, izvijestila je Policijska uprava (PU) primorsko-goranska. Neposredno prije navedenog događaja, oko ponoći, službenici PU primorsko-goranske ispred trgovačkog centra na području Kostrene zatekli su njemačkog i hrvatskog državljanina koji su ondje ostavili eksplozivnu napravu.

Navedene osobe su uhićene i privedene u policijsku postaju. Osumnjičenici su imali i treću napravu, a sve se dovodi u vezu s eksplozijom od 21. svibnja na području trgovačkog centra na Vežici u Rijeci.

Očevid navedenih događaja je u tijeku, kao i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti, prenosi HRT.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović čestitao je policiji na profesionalnom i učinkovitom radu u otkrivanju i uhićenju osoba koje se dovode u vezu sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke. "Njihova predanost u radu jamac je sigurnosti građana i zaštite javnog reda i mira", poručio je Božinović na Twitteru.