PRIJE 20 DANA PRIJAVLJEN POLICIJI Muž u Novskoj ubio svoju ženu u butiku, a zatim i sebe

ubojstvo,Hrvatska,obiteljsko nasilje,novska

Jutros se u Novskoj dogodilo ubojstvo.  Ubojstvo se dogodilo nešto prije 8 sati u jednom butiku. 

Zadao više ubodnih rana ženu, na mjestu je preminula. Pobjegao pa ubio i sebe Kako doznaje Index, supruzi je zadao više ubodnih rana te je preminula na mjestu događaja, a ubojica je potom pobjegao s mjesta događaja.

Za muškarcem je trajala policijska potraga, no prije nego što su ga uspjeli uhititi i sebi je oduzeo život. Policajci su ga pronašli mrtvog. Indexu je neslužbeno potvrđeno da je žena supruga prije 20-ak dana prijavila supruga za nametljivo ponašanje i prijetnje. 

Policija je postupala po toj intervenciji te po dovršetku istraživanja osumnjičenog 54-godišnjaka predala uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku. Potom je odveden na ispitivanje na sisačko tužiteljstvo koje ga je pustilo uz zabranu prilaska supruzi na 50 metara i zabranu kontaktiranja. 

"Kud bismo došli da se pritvaraju svi obiteljski nasilnici"

Podsjetimo, prije samo deset dana u Gospiću je muž izbo suprugu i njenog prijatelja u obiteljskoj kući i susjedovom dvorištu, pobjegao pa se predao policiji. Oboje napadnutih su srećom preživjele. I tom je suprugu bila određena mjera zabrane približavanja supruzi na manje od 50 metara i boravka u zajedničkom domu, izdana tjedan dana prije pokušaja ubojstva.

Općinska državna odvjetnica Tatjana Šimunić Adamović tada je rekla da nije učinjen propust jer su okrivljeniku u skladu sa odredbama Zakona o kaznenom postupku izrečene mjere opreza koje su u trenutnim okolnostima ocijenjene adekvatnima, a izjavila je i "kud bismo došli da se pritvaraju svi obiteljski nasilnici".