PRETUKAO VOZAČICU TRAMVAJA ''Jednu stvar morate shvatiti...''

tramvaj Zagreb ZET
Ilustracija

"Žao mi je doista mog postupka. Ali morate shvatiti da mi je to bila majka. Taman je prije toga bila u Klinici za traumatologiju radi slomljenog ramena. Izašla je iz bolnice i krenula prelaziti cestu. I dogodio se nalet. Ja sam se totalno pogubio radi svega toga. I žao mi je", rekao je vidno posramljen i shrvan N.Z. (49) organima progona nakon što je uhićen u srijedu u pola bijela dana jer je premlatio u centru Zagreba ZET-ovu vozačicu tramvaja, piše Jutarnji.

Pritom joj je slomljena ruka, a rezime njegova postupanja je kaznena prijava za nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Nakon što je sinoć ispitan u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, tužiteljstvo je za njega tražilo pritvaranje pa je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odlučio ga poslati narednih mjesec dana u remetinečku ćeliju zbog opasnosti od ponavljanja djela.

A njegova vremešna majka, kako smo jučer izvijestili, u kobno vrijeme je oko 12.20 sati na križanju Đorđićeve i Draškovićeve odlučila prijeći pješački prijelaz dok je za pješake bilo crveno svjetlo na semaforu. Je li mislila da će biti brža od tramvaja koji je nailazio Draškovićevom toga trena ili ga uopće nije vidjela, ostaje nepoznanica, piše Jutarnji.

No odmah nakon naleta u kojem je umirovljenica zadobila srećom lakše tjelesne ozljede, ZET-ova vozačica je izašla iz tramvaja kako bi umirovljenici pružila pomoć te pričekala Hitnu i policiju radi obavljanja očevida. Međutim, čim se ZET-ovka približila umirovljenici napao ju je njezin sin koji se u totalnom šoku nije uspijevao kontrolirati pred viđenim prizorima pa je nesretna vozačica zadobila teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma ruke radi čega je prevezena u KBC Rebro.

A umirovljenicu su, pak, vratili u Traumu gdje su joj utvrđene lakše ozljede.