PRETRESI U SLAVONIJI Sudac i bivši HDZ-ov gradonačelnik uhićeni u akciji policije i Uskoka

Hrvatska policija kombi
Ilustracija

Po nalogu USKOK-a policija je rano jutros uhitila nekoliko osoba, među kojima je sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu Predrag Dragičević, neslužbeno doznaje Jutarnji list. Osim njega, priveden je i bivši gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Uhićene se, kako se doznaje, tereti za primanje i davanje mita te pogodovanje oko zapošljavanja, navodi Hina.

Od ranih jutarnjih sati u Slavoniji su u tijeku pretresi domova i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni.

Nakon toga očekuje ih ispitivanje na policiji i Uskoku koji potom treba odlučiti hoće li protiv osumnjičenih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor.

Policija i Uskok još se nisu službeno oglasili o slučaju.

Podsjetimo, bivši gradonačelnik Požege Puljašić ranije ove godine osuđen je zbog afere vezane uz energetsku obnovu. Naime, on i njegov zamjenik Mario Pilon u travnju su nepravomoćno osuđeni na Županijskom sudu u Osijeku zbog namještanja poslova za gradsku komunalnu tvrtku Komunalac iz Požege, piše Jutarnji list.

Obojici je izrečena zatvorska kazna u trajanju godinu dana i dva mjeseca, s tim da neuvjetovani dio kazne koja će se izvršiti iznosi šest mjeseci, a ostatak od osam izrečen im je uvjetno na dvije godine. Drugim riječima, ako ovakva presuda postane pravomoćna Puljašić i Pilon morat će provesti po šest mjeseci iza rešetaka.

Riječ je o poznatoj aferi za koju ih je prijavio bivši direktor Komunalca Josip Vitez, na kojeg su Puljašić i Pilon vršili pritisak tražeći od njega da poslove vezane uz energetsku obnovu zgrada u gradskom vlasništvu dodijeli točno određenim tvrtkama.

Vitez je razgovore s njima snimio, te su oni postali sastavni dio USKOK-ove optužnice temeljem kojih je požeški dvojac nepravomoćno osuđen.

U srpnju prošle godine Uskok je pak podigao optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Požege i HDZ-ova saborskog zastupnika Darka Puljašića te dvojice policajaca koje je navodno poticao da mu odaju podatke iz istrage u kojoj ga se sumnjičilo za namještanje natječaja.