FOTO  Potpisivanje ugovora između FPMOZ i Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske

FPMOZ, dr.sc. Mario Vasilj, Daria Krstičević
...dekan Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Mario Vasilj, Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske prof. dr. sc. Vedran Mornar i predstojnica Državnog ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske Daria Krstičević, potpisali su Ugovor za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Na temelju potpisanog Ugovora Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru doznačiti će se sredstva iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2015. godinu za financijsku potporu za provedbu dijela projekta pod nazivom Osnivanje informacijsko-tehnološko-inovacijskog centra (ITIC).

Osnivanjem ITIC-a studenti će moći kvalitetno pratiti nastavu u skladu s tehnologijama koje su danas dostupne. Jedna od aktivnosti unutar ovog projekta je upoznavanje i promocija robotike u obrazovanju, što u novije vrijeme predstavlja jako dobro nastavno sredstvo koje se efektivno može iskoristiti za povezivanje apstraktnog sa konkretnim.

Centar ovakvog tipa značajno će ojačati istraživačku infrastrukturu Fakulteta, omogućiti bolju suradnju Fakulteta i Sveučilišta u Mostaru s gospodarstvom i znanstvenom zajednicom u regiji i s drugim obrazovnim institucijama na svim razinama obrazovanja, od osnovne i srednje škole, pa do fakulteta, kojima će oprema nabavljena u sklopu navedenog projekta biti od iznimnog značaja i koristi, te isto tako otvoriti nove mogućnosti iskorištavanja EU fondova.