POKOPAN MILAN BANDIĆ "Do zadnjeg dana ostao je razigrani Cvrco iz Hercegovine''

Milan Bandić sprovod
PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pokopan je nešto poslije 13 sati na Gradskom groblju Mirogoj. Došao je velik broj ljudi, a samo je COVID redara angažirano 300. Na posljednje počivalište dugogodišnji gradonačelnik je ispraćen uz pjesme "Krist na žalu", ali i "Otišo je otac moj polako".

Vjerski obred vodio je mons. Zlatko Koren.

Zamjenica Milana Bandića Jelena Pavičić Vukičević održala je govor.

''Znamo da smo svi smrtni, ali kada odu nama dragi ljudi, uvijek je prerano'', rekla je na početku.

Milan Bandić sprovod

''Zadnjih dana tuguje njegov Zagreb, njegova Hrvatska i njegova rodna Hercegovina. Ali svi zajedno osjećamo ponos što smo poznavali takvog čovjeka. Bio je jedinstven i neponovljiv. Živio je svoj grad i izgorio na njegovim ulicama. Dao je cijeloga sebe za sve nas i pretvorio se u zvijezde. Velikani poput Milana rijetki su u politici. Zato budimo zahvalni na njegovu djelu i ispunjenom životu'', rekla je.

''Dragi Milane, napustio si nas iznenada i ostavio iza sebe prazninu koju će biti nemoguće ispuniti. Ostavit ćeš neizbrisiv trag na životima naših Zagrepčanki i Zagrepčana, koje si neizmjerno volio i s kojima si živio svaki njihov trenutak, nesebično i bez zadrške.

Opraštamo se onako kako bi, vjerujem, ti želio - slaveći život, gledajući unaprijed u zajedništvo,. Često si znao reći da se ljude pamti po djelima. Dopusti da te pamtimo po svemu što si dao Zagrebu, po dobroti i srdačnosti koju smo brojni od nas imali sreću doživjeti iz prve ruke. Hvala ti na svemu u ime Zagreba, svih sugrađanski i sugrađana'', kazala je.

Govor u čast Milanu Bandiću održao je i njegov prijatelj Ljubo Jurčić.

Milan Bandić sprovod

''Život u Hercegovini bio je težak. Sve se radilo rukama, djeca su radila, pa tako i Milan. Išlo se u školu 5-6 kilometara pješice, pa tako i Milan'', počeo je Jurčić.

Ispričao je da je Bandić u srednjoj školi dobio nadimak Cvrco, po liku iz priče koji je bio vesele naravi poput njega.

''Volio je ljude. Nije ih dijelio ni po religiji, ni po stručnoj spremi, ni po boji kože. Nikada ni prema kome nije pokazivao mržnju. Svima je želio pomoći. Milan je bio dobar čovjek, veliki čovjek, sa srcem i dušom. Volio je Hercegovinu i Zagreb. Uvijek je tražio kako pomoći Hercegovini. Kad bismo se sreli, uvijek je pitao za prijatelje iz djetinjstva'', rekao je u svom govoru Ljubičić.

''Do zadnjeg dana ostao je razigrani Cvrco iz Hercegovine'', kaže.

''Dragi Milane, bila mi je čast biti ti prijatelj, a još veća je čast znati da si i ti moj prijatelj. Ostat će nam u trajnom nasljeđu tvoja čista duša, čisto srce. Ponosni trebaju biti i tvoji najbliži, tvoja obitelj, jer si svojim radom i postignućima Bandić učinio jednim od najuglednijih imena. Hvala ti, Milane, za sve što si učinio za Zagreb, Hrvatsku i sve ostale'', završio je svoj govor Jurčić, prenosi Dnevnik.