PODSTRANA Turisti izvadili rešo i džezvu da kuhaju kavu na plaži, komunalni redar im pokvario uživanje

Podstrana,komunalni redar,kava,džezva
danas.hr

Snimka koju je portalu danas.hr poslao čitatelj ili će vas nasmijati ili razljutiti.

Naime, obitelj turista stigla je u Podstranu, a čini se da su se na vrijeme pripremili na cijene u Hrvatskoj.

Oni su sa sobom donijeli rešo na plin, džezvu i krenuli s kuhanjem kave.

Kako javlja čitatelj koji  je i poslao snimke i fotografije - na plažu su vrlo brzo stigli i komunalni redari koji su ih upozorili.

Portal Danas.hr dobio je i pojašenjenje iz Ureda načelnika Općine Podstrana te njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Vezano za Vaš upit možemo vas obavijestiti da je pomorsko dobro javno dobro u općoj uporabi i u tom smislu slobodno za korištenje svima u skladu s namjenom. Komunalno redarstvo u provođenju nadzora redovito obilazi javne površine i obalni pojas u svrhu kontrole eventualnog kršenja odredbi Odluke o komunalnom redu i Plana upravljanja pomorskim dobrom.

Komunalni redar je prilikom izlaska na teren vezano za navedenu situaciju procijenio da zbog velikih temperatura i broja kupača postoji mogućnost ugroze okoline uslijed korištenja prijenosnog kuhala, te je upozorio stranog posjetitelja da kuhalo ugasi i ukloni, što je i učinjeno.Uzimajući u obzir da se u ovom slučaju nije radilo o klasičnom otvorenom plamenu koji je strogo zabranjen u ovom periodu godine, već o certificiranom plameniku za vanjsku uporabu, kao ni o obavljanju privredne djelatnosti prodaje pića jer je topli napitak turist namjeravao pripraviti za svoje osobne potrebe, pri intervenciji redara nije bilo izricanja novčane kazne jer je isti postupio po uputi.“