Podignuta još jedna optužnica protiv Cetinskih i partnera

Vinka i Mirko Cetinski, trogodišnja istraga, tvrtka Kermas, Županijsko državno odvjetništvo , zloporaba položaja i ovlasti, pranje novca, USKOK-ove optužbe, uskok, Vinka i Mirko Cetinski, Vinka i Mirko Cetinski
...obitelji navedenih osoba zbog sumnje da su malverzacijama oštetili tvrtku Kermas u vlasništvu Danka Končara.
Okončana trogodišnja istraga malverzacija kojima je oštećena tvrtka Kermas Danka Končara

Županijsko državno odvjetništvo u Puli je nakon dovršene istrage podiglo pred Županijskim sudom u Puli optužnicu protiv jedanaestero hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti te kaznenih djela pranja novca počinjenih na štetu jednog trgovačkog društva, objavilo je državno odvjetništvo na službenim web-stranicama.

Riječ je o okončanju istrage koja se vodila protiv Vinke Cetinski , njezinog supruga Mirka, njihovog sina Mattea, Željana i Romine Hrvatin, Borisa i Marina Sorga, Gordana Dobrovića i Željka Bilića kao i nekoliko drugih članova obitelji navedenih osoba zbog sumnje da su malverzacijama oštetili tvrtku Kermas u vlasništvu Danka Končara .

Županijsko državno odvjetništvo tereti Rovinježe da su tijekom 2007., 2008., i 2009. godine u Rovinju, kako bi se neosnovano okoristili prilikom kupoprodaje poslovnih udjela u dva trgovačka društva određivali, odobravali i naplaćivali veće cijene za poslovne udjele od njihove stvarne vrijednosti te su na taj način u ime razlike u cijeni neosnovano prisvojili iznos od 25,9 milijuna kuna.

Tereti ih se i da su prilikom kupoprodaje zemljišta od fizičkih osoba s prodavateljima usmeno ugovarali niže kupoprodajne cijene od one koje su navodili u pismenom ugovoru pa su razliku između tako ugovorenih cijena zadržavali za sebe, čime su neosnovano pribavili ukupni iznos od oko 52 milijuna kuna.

Ovo je u tek nešto više od mjesec dana druga optužnica koju je državno odvjetništvo predalo pulskom Županijskom sudu protiv Mirka i Vinke Cetinski i drugih osoba. Prvu, koja još nije potvrđena jer su na nju uloženi prigovori, odvjetništvo je predalo sudu početkom veljače.

Njome se nekadašnju direktoricu Kermasa, Vinku Cetinski i njezinog supruga Mirka te Dragu Radolovića kao i dvije tvrtke tereti za zloporabu položaja i ovlasti, pomaganje u činjenju tog kaznenog djela te pranje novca kojima je tvrtka Kermas Danka Končara oštećena za 90,5 milijuna kuna.

Županijsko državno odvjetništvo optužilo ih je da su tijekom 2007. i 2008. godine na području Istre, kako bi se neosnovano okoristili prilikom kupoprodaje poslovnih udjela u 32 trgovačka društva, određivali, odobravali i naplaćivali veće cijene za poslovne udjele od njihove stvarne vrijednosti.

novilist.hr