Pod okriljem noći u Vukovaru postavljene prve ćirilične ploče!

Kako doznaje portal dnevno.hr s više strana, ploče su podstavljene pod okriljem policijske zaštite na tri od četiri lokacije. U gradu vlada opsadno stanje.

Podsjetimo, jučer su se oglasili iz Stožera za obranu Vukovara i upozorili vladajuće da će, ukoliko ustraju na postavljanju ploča, braniti Vukovar svim snagama. To se ovog jutra i dogodilo; na tri od četiri planirane lokacije postavljene su ploče. Stožer je organizirao straže koje su u 6 sati trebale početi s dežurstvima, no Vlada ih je preduhitrila - ploče su postavljene oko 5 sati. Došavši na teren, članovi Stožera zatekli su specijalce koji su osiguravali mjesta gdje su ploče postavljane. Nakon toga su se branitelji uputili na četvrtu lokaciju, zgradu Vukovarsko-srijemske županije, te blokirali pristupnu cestu. Policija je pak blokirala sve pristupne ceste Vukovaru. Kako doznajemo, branitelji će policiji 'pod nos' staviti transparente s natpisima koji će podsjetiti koliko je ljudi poginulo da Vukovar ne bi bio Bykobap.

Dan nakon smrti Zvonka Bušića, Vlada je još jednom pokazala svoje pravo lice. Pod okriljem noći, u strahu od naroda te uz jake snage MUP-a, ploče su postavljene. O daljnjem razvoju događaja ćemo vas pravovremeno izvijestiti.