VIDEO  Plenković: "Letjelica koja je pala ruske je proizvodnje"

Plenković u Mostaru
Hercegovina.info

Prema trenutnim informacijama besposadna letjelica koja je sinoć pala u Zagrebu ruske je proizvodnje, ali ne zna se je li bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske, rekao je u petak premijer Andrej Plenković.

"Jučer je pala besposadna letjelica vojnog karaktera koja je prema saznanjima koje imamo ruske proizvodnje, u ovom trenutku ne znamo točno je li bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske", rekao je Plenković u izjavi za novinare u Parizu, prenosi HRT.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Premijer Andrej Plenković, vezano uz pad letjelice, jutros razgovarao je s predsjednikom Zoranom Milanovićem, mađarskim premijero Viktorom Orbanom kao i svim nadležnim članovima Vlade, gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem te veleposlanikom pred NATO-om Marijom Nobilom.

U Hrvatsku je došla iz pravca Mađarske, a prema riječima Orbana, naveo je premijer, u Mađarsku je došla iz pravca Rumunjske.

"Zašto se to dogodilo, je li neka pogreška, izgubljena kontrola, to u ovom trenutku ne možemo sa sigurnošću tvrditi, no znamo da je letjela nekoliko minuta iznad Hrvatske i srušila se u Zagrebu", rekao je.

"Dobro je što nema ozlijeđenih i što je pala na dio koji nije niti kuća niti zgrada, a nadležne službe provode izvide", dodao je Plenković.

"Kontaktirali smo i ukrajinsku stranu da vidimo imaju li oni podatke o tome kako je ta letjelica došla čak do Zagreba. U svakom slučaju svi će maksimalno učiniti napore da se što prije utvrde razlozi dolaska i rušenja letjelice u Zagrebu", rekao je Plenković.