OTKRIVEN MOTIV Uhićen mladić koji je s mačetom upao u zagrebačku gimnaziju

Zagrebačka gimnazija
Hina

Uhićen je mladić koji je s mačetom upao u zagrebačku Klasičnu gimnaziju i prijetio jednom od učenika.

Mladić je, kako javlja policija, uhićen na području Medveščaka. Radi se o 18-godišnjaku. 

"Danas, 6. ožujka oko 13:50 u prostorije obrazovne ustanove došao je tada nepoznati mladić. Nakon toga na hodniku je susreo učenika kojeg je i tražio, a kojem je oštrim predmetom uputio prijetnje. Nakon upućenih prijetnji, mladić je pobjegao.  

Informacije i saznanja koje je zagrebačka policija prikupila o samom događaju rezultirali su ciljanom potragom za mladićem starosti 18 godina.
 
Ubrzo nakon toga, tri sata nakon samog događaja, mladić je pronađen i uhićen na području Medveščaka te priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje", izvijestila je zagrebačka policija.

Nađen u stambenom objektu
18-godišnjak je pronađen u stambenom objektu, a ne na javnom mjestu, potvrdila je glasnogovornica PU zagrebačke Marija Goatti u RTL-u Danas. 

"Kada se dogodi ovakva situacija koja je mladima traumatična, mladima je teško opisati taj predmet. U ovom trenutku nije pronađen. Veći je oštri predmet", rekla je.

Dodaje kako traje istraživanje te da ne mogu sada govoriti je li imao pomagača. "Primarno ćemo utvrditi sve okolnosti koje su dovele do ovog", kazala je još, a potom se osvrnula na oružje koje je mladić unio u školu.

"U takvim situacijama policija je pričala s učenicima, bitno da imaju pravi smjer pronalaska mladića", istaknula je i dodala da su razgovori s učenicima bili poprilično uspješni.

Ističe i kako su pričali i s mladićem kojem je prijetio. "On je doveden u službene prostorije s profesoricom kao osobom od povjerenja. Bitan je taj profesionalno suptilan pristup policije", dodala je.

Upitana hoće li trebati policijsku zaštitu, odgovara kako zasad nema elemenata. "Na prvu, sa stajališta policije ne vide znakove traume, ali se tu uključuju i druge institucije", kazala je. 

Došao osvetiti prijatelja?

Današnji je incident po svemu sudeći bio eskalacija ranijeg sukoba koji se dogodio između dvoje srednjoškolaca. Jedan srednjoškolac se svome prijatelju požalio da je u prvom sukobu izvukao deblji kraj pa je taj njegov prijatelj iskoristio međusmjenu i potpuno neprimjetno ušao u školu, javlja Dnevnik Nove TV.

18-godišnjak je s mačetom ušao u razred i počeo njome mahati. 

Uhićeni 18-godišnjak navodno nije od ranije poznat policiji.