'Ostavi Kosor na miru ili ćeš završiti kao Ivić Pašalić'

dr ivo sanader jadranka kosor

U pismu, koje je poslano prije nekoliko dana, kako piše Nacional, HDZ-ovci su zbog najave mogućeg povratka Ive Sanadera u politiku svom bivšem predsjedniku stranke poslali potpisano pismo u kojem od njega traže da se "ne vraća u politiku".

Poručili su mu i "neka ostavi Jadranku Kosor na miru", a ako ih ne posluša – organizirat će akcije protiv njega, pa će on "završiti kao Ivić Pašalić", stoji u zaključku pisma.

Gnjevni stranački kolege Sanaderu su još poručili da su, ako se pokuša vratiti, spremni organizirati pobunu u redovima HDZ-a, odnosno da će učiniti sve da zaustave njegov eventualni povratak.

Inače, bivši premijer Ivo Sanader nije popularan ni u središnjici HDZ-a ni među članovima stranke: njegovo djelovanje unutar stranke je blokirano i pod kontrolom. Sanaderu je sad jasno da za svoje namjere ne može koristiti medije, a blokirani su i njegovi pokušaji da komunicira s koalicijskim partnerima u HDZ-ovoj vladi, pa se zbog toga sve češće pojavljuje u društvu sebi vjernih pristaša izvan službenih prostorija HDZ-a i radi svojevrsnu terensku agitaciju, tvrde Nacionalovi izvori.

net.hr

piše: Željko