Padam ja, padaju svi: Popis 42 afere i aktera?

Damir Polančec, HDZ, dr ivo sanader jadranka kosor

Polančec joj je navodno predočio svoju obranu koja se može sažeti - ako padnem ja, padaju svi. A danas preko odvjetnika poručuje da ima popis 42 afere u kojima su akteri i ostali ministri.

Polančec je navodno spreman progovoriti do kraja ne promijeni li se HDZ-ova taktika prema njemu. Oni su se opredijelili da izaberu jednoga među njima za kojega su odredili da je vjerojatno najslabiji, da na njega svale sve svoje grijehe, da on te grijehe u kaznenom postupku iskupi za njih, a oni čistih ruku i čista obraza na čelu Hrvatske uđu u Europsku uniju. To je osnovni koncept koji ja prepoznajem, smatra Polančecov odvjetnik Nobilo.

Popis afera i njihovih aktera

Prepoznao ga je, čini se, i sam Polančec pa, kažu njemu bliski ljudi, kao izrazito društven čovjek, u društvu namjerava i padati. Zato se uhvatio sastavljanja popisa kriminalnih radnji svojih bivših kolega ministara. Dosad je navodno ubilježio već 42 afere koje je spreman javno nabrojiti, a aktere imenovati.

Polančecov odvjetnik danas je otkrio na koji će način dokazivati na sudu. Da bi dokazali u svim mogućim slučajevima da Polančec nije sam donio kapitalnu odluku, o recimo, prodaji upravljačkih prava  Mađarima, o isporuci struje, o pretvorbi TLM-a, morat ćemo saslušati predsjedništvo HDZ-a, članove užeg kabineta Vlade i jasno ministre i članove Vlade. Dakle, tu podrazumijevam bivšeg predsjednika Sanadera, sadašnju premijerku koja je tada bila potpredsjednica Vlade, kao i ostale ministre i članove Vlade.

Sanader se, kažu upućeni, tog svjedočenja ne treba bojati jer ga Polančec nema namjeru prokazati.  

Podsjetimo, premda su jučer Jadranka Kosor i članovi Predsjedništva HDZ-a prema van iskazivali razumijevanje i žaljenje zbog situacije u kojoj se našao Polančec, danas su ga se potpuno odrekli i izbrisali ga iz članstva HDZ-a.  

izvor: htv.hr