Odgođena ovrha nad malenim Cesareom, sinom Nine Kuluz

Odgođena ovrha nad malenim Cesareom, sinom Nine Kuluz
Osim odgode u Splitu, Nina Kuluz je dobila i odgodu svog javljanja policiji u Italiji na koju je trebala otići upravo sutra za kada je bila zakazana i ovrha njezina sina u Splitu. S talijanskog suda izvijestili su ju da se umjesto dosadašnjih svakih 15 dana policiji u Torinu mora javljati svakih 20 dana.

Kuluz je proteklog vikenda medijima otkrila novi nalaz dječjeg psihijatra, po čijem bi mišljenju za Cesarea bio štetan odlazak u Italiju ocu. Uz to, zajedno je sa svojom prijateljicom Vandom Plazonić među ostalim ustvrdila kako dijete nije otela, već se po dolasku u Split javila Centru za socijalnu skrb, kao i da je otac djeteta mogao vidjeti dječaka ukupno 108 dana, od čega je iskoristio svega tri dana da bude s njim u kontaktu.

Istaknula je tada i da će, ako Cesarea ovrše i predaju Alessandru Avenatiju, u Italiji završiti u institucijama jer otac nije u stanju brinuti se o njemu. Zatražila je i novo vještačenje djeteta i roditelja, a DORH-u je protiv ovršne sutkinje podnijela kaznenu prijavu zbog njezina kontakta s Avenatijevom odvjetnicom te tajnih ovrha.

Nina Kuluz i Alessandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom koji je trebao živjeti u Italiji, a majka ga je imala pravo viđati svaki dan. Nina je pobjegla iz Italije, skrivajući se u Bosni i Hercegovini. Potom se vratila u Split, a dječakov je otac dvaput pokušao sina vratiti u Italiju. U lipnju prošle godine pred njezinom je kućom bio organiziran veliki prosvjed u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom.

Odgoda je odgođena jer sud nije dječakovu ocu osigurao prevoditelja. U međuvremenu je na talijanskom sudu izgubila skrbništvo nad dječakom, zbog otmice sina osuđena je na tri godine i četiri mjeseca zatvora, obvezna je Alessandru isplatiti 50 tisuća eura odštete te ima obvezu javljanja talijanskoj policiji dva puta mjesečno. (Hina)