OBITELJ MILANA BANDIĆA "Poštedite nas medijskog linča"

OBITELJ MILANA BANDIĆA "Poštedite nas medijskog linča"
hercegovina.info

Obitelj pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića putem odvjetnice Ksenije Vržine poslala je priopćenje za medije u kojem traže da ih se poštedi medijskog linča, ali i ističu kako im uvredljive i klevetničke objave o pokojniku nanose veliku duševnu bol obitelji.

"Poštovani, obraćam Vam se kao punomoćnik obitelji pokojnog gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića u vezi medijskih natpisa o okolnostima i smrti pokojnika te molim sveopću javnost da ih se poštedi medijskog linča u priopćenju. Neposredno nakon smrti pokojnog gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića razni mediji su počeli objavljivati i prenositi uvredljive i klevetničke navode o pokojniku zbog čega su prodrli u privatnost pokojnika, ali i u privatni život njegove obitelji. Naime, obitelj pokojnika je za vrijeme dok je pokojnik obnašao funkciju gradonačelnika Grada Zagreba izbjegavala javni život i medije, te to namjerava i u budućnosti", navodi se u priopćenju.

"Uvredljivim i klevetničkim objavama o pokojniku mediji su prekršili pravila humanosti i pijeteta, povrijedili su pravo osobnosti, čast, ugled, dostojanstvo, privatnu i intimnu sferu pokojnika i njegove obitelji, čime su nanijeli veliku duševnu bol obitelji pokojnika. Svaka obitelj, pa tako i obitelj pokojnog Milana Bandića, ima se pravo dostojanstveno oprostiti od svog voljenog pokojnika, a što uvredljivi i klevetnički navodi u medijima ne dozvoljavaju", ističe se.

"Ljudsko dostojanstvo i pravo na privatnost i privatni život su nepovredivi i zajamčeni Ustavom Republike Hrvatske i Poveljom Europske unije o temeljnim pravima, te stoga zahtijevam u ime obitelji Bandić da se navedena prava poštuju, jer će u protivnom obitelj Bandić sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske biti primorana zatražiti zaštitu od nadležnih tijela", zaključuje se u priopćenju obitelji Milana Bandića.