Niste očistili snijeg s auta? Platite tisuću kuna

Zima je stigla u svom pravom sjaju, snijeg je napadao, a sada slijedi koprcanje u istom. Oni koji imaju automobile vjerojatno su već lagano pred slomom živaca zbog toga što prije no što upale automobil moraju obaviti barem petominutnu pripremu prije vožnje.

Automobil treba očistiti od snijega, naročito krov. Naime, ukoliko zakočite, snijeg s krova će vam prekriti stakla, te ćete zbog toga imati lošiji pregled, zbog čega biste mogli prouzrokovati prometnu nesreću.

Kazna za nečićšenje vozila od snijega iznosi čak tisuću kuna, a u policiji su novinarima Večernjeg lista objasnili kako se teško može dokazati da netko nije očitstio snijeg, pa se preksšitelji zbog toga najčešće švercaju bez kazne.

No, ukoliko snijeg pada, a vozilo od njega nije očišćeno, zbog čega bi moglo ometati druge vozače prepreke za kažnjavanje nema.

List savjetuje građane, te tvrdi kako je nužno nabaviti tekućinu za odleđivanje stakla, jer se struganjem može oštetiti staklo. Ukoliko nemate automobil na daljinsko zaključevanje svakako nabavite sprej za odleđivanje bravice i nastojte da ga ne zaboraviti u automobilu.

Preventivno možete bravice poprskati sredstvom za odmašćivanje, popularnim WD-om.

javno.com

piše: Željko