NEVRIJEME I U GLAVNOM GRADU Stabla padala po cesti, djevojčica iz Čazme hitno prevezena u Zagreb

nevrijeme,Čazma,Zagreb
Index

I Zagreb je večeras zahvatilo snažno grmljavinsko nevrijeme.

"Uslijed jake kiše i vjetra, Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je večeras više dojava o padu stabala i granja na prometnice, električne i telefonske vodove te više dojava o poplavljenim podrumskim prostorijama i garažama", piše Civilna zaštita.

Na više raskrižja u gradu Zagrebu ne rade semafori, dodali su. Snažna kiša se u međuvremenu smirila, prenosi Index.

Podsjetimo, snažno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom zahvatilo je u četvrtak popodne područje Čazme gdje su oštećeni krovovi mnogih objekata i vozila, na teren su upućene žurne službe, a stigao je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Dojave građana o snažnom nevremenu s vjetrom i kišom na čazmanskom području Županijski centar 112 Bjelovar primio je u popodnevnim satima. Na teren su odmah  upućene žurne službe, djelatnici Civilne zaštite Bjelovar i i lokalnih CZ te županijski vatrogasni zapovjednik.

Jak vjetar nosio je krovove, čupao stabla i prevrtao kamione, a prema prvim informacijama velika materijalna šteta nastala je na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi u Čazmi.

U nezapamćenoj oluji nastradala je jedna djevojčica dok se vraćala iz škole. Naime, na nju je palo stablo i slomilo joj natkoljenicu. Hitno je prevezena u Zagreb i već je operirana, piše MojPortal.

Ministar Paladina je rekao da je prema prvim procjenama 30-ak kuća ostalo bez krovova te dodao da je ozlijeđena jedna djevojčica koja je prevezena u Klaićevu bolnicu.

Kako je rekao, razmjeri štete tek se trebaju detaljno utvrditi, a nakon toga će se na razini vlade odrediti mjere pomoći.

Prema vremenskoj prognozi i u sljedeća dva dana očekuje se loše vrijeme praćeno kišom.