NESVAKIDAŠNJE U ZADRU Policija uhitila lutku

Zadar uhićenje lutke
Cropix

Zadrani su se danas okupili u perivoju kod crkve Gospe od Zdravlja kako bi vratili život u samo srce kvarta Kampo Kaštela. Inicijativu oživljavanja Poluotoka kojoj se priključilo i nekoliko okolnih ugostiteljskih objekata prekinula je policijska intervencija.

Policija je izašla na teren zbog dojave o uznemiravanju javnog reda i mira. U tom zadarskom kvartu svirala je glazba, a na događaju su bili i brojni turisti, prenosi Index. 

"Je, svećenik je prijavio lutku koja, da prostite, nema ni sisa ni guzica. Policija je došla i uhitila plastičnu lutku. Zamislite. Stavili su je u auto, smijali smo se kao luđaci", prepričao je sve jedan od sudionika događaja za Antenu Zadar.

"Policija je jutros oko 10 sati zaprimila više dojava građana o mogućem počinjenju prekršaja  iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Postupajući po zaprimljenim dojavama, policija je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a po završetku istih utvrđeno je kako u događaju nisu ostvarena obilježja prekršaja. 

U odnosu na predmet dojave, policija je u tijeku postupanja uklonila lutku zbog eventualnih daljnjih reakcija građana, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, lutka je vraćena odgovornim osobama", kazali su iz zadarske policije.