NEKA SLIKA PROGOVORI Konobar s maskom uslužuje, dok Plenković u masi ispija vino

NEKA SLIKA PROGOVORI Konobar s maskom uslužuje, dok Plenković u masi ispija vino

Društvenim mrežama širi se slika koju je Andrej Plenković, hrvatski premijer podijelio na svom Twitteru. Prvi čovjek Vlade pohvalio se prvim službenim posjetom francuskog predsjednika Macrona, a trenutak fotografije uhvatio je nasmiješena lica čelnih ljudi hrvatske Vlade i Macronove delegacije koji ispijaju vino dok ih uslužuje konobar s maskom. 

Portal liberal.hr žestoko se obrušio na ovu fotografiju u kojoj ističu da je konobar ponižen.

"Jedina odgovorna osoba na ovoj fotografiji je onaj poniženi konobar u pozadini kojem su stavili masku preko lica. Taj čovjek pošteno zarađuje za život i snosi odgovornost za posljedice svojih pogrešaka, za razliku od ostalih likova na slici", naveli su liberali.

U Hrvatskoj odnedavno vrijedi pravilo "cijepljen- testiran-prebolio" te su društvom uvelike prevladale covid potvrde bez kojih se ne može ući u sve bitnije institucije. Velik dio građana je prosvjedovao protiv novih epidemioloških mjera, a u Zagrebu održan i prosvjed na prepunom trgu. Prosvjednici izražavaju nezadovoljstvo jer covid potvrde nisu nikakav jamac sigurnosti budući da i cijepljene osobe mogu prenijeti virus.