NEKA SLIKA PROGOVORI Konobar s maskom uslužuje, dok Plenković u masi ispija vino

Andrej Plenković, Vlada RH, liberal, liberal.hr, Macron

Društvenim mrežama širi se slika koju je Andrej Plenković, hrvatski premijer podijelio na svom Twitteru. Prvi čovjek Vlade pohvalio se prvim službenim posjetom francuskog predsjednika Macrona, a trenutak fotografije uhvatio je nasmiješena lica čelnih ljudi hrvatske Vlade i Macronove delegacije koji ispijaju vino dok ih uslužuje konobar s maskom. 

Portal liberal.hr žestoko se obrušio na ovu fotografiju u kojoj ističu da je konobar ponižen.

"Jedina odgovorna osoba na ovoj fotografiji je onaj poniženi konobar u pozadini kojem su stavili masku preko lica. Taj čovjek pošteno zarađuje za život i snosi odgovornost za posljedice svojih pogrešaka, za razliku od ostalih likova na slici", naveli su liberali.

U Hrvatskoj odnedavno vrijedi pravilo "cijepljen- testiran-prebolio" te su društvom uvelike prevladale covid potvrde bez kojih se ne može ući u sve bitnije institucije. Velik dio građana je prosvjedovao protiv novih epidemioloških mjera, a u Zagrebu održan i prosvjed na prepunom trgu. Prosvjednici izražavaju nezadovoljstvo jer covid potvrde nisu nikakav jamac sigurnosti budući da i cijepljene osobe mogu prenijeti virus.