VIDEO  Napeto u Zagrebu, prosvjednici ispred HRT-a, stigli pripadnici policijske interventne postrojbe

prosvjedi, Zagreb
Boris Kovacev/Cropix

Dio prosvjednika se nakon završetka prosvjeda na Trgu bana Jelačića u Zagrebu uputio prema HRT-u.

Okupljeni su uzvikivali: "Izdaja, izdaja".

Nešto iza 18 sati, tražili su ulazak i razgovor s odgovornim osobama, navodi Dnevnik.hr.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Policija je čunjevima ogradila cestovni pristup zgradi HRT-a.- ''Maske su kancerogene! Masoni! Skinut ćemo mi lopove'', dovikivali su neki od prosvjednika.

''Skinite maske!'', jednoglasni su prosvjednici. ''Bolje rob, nego grob!'', kazao je jedan muškarac. ''Neka me uhite, sad!'', doviknuo je jedan muškarac.

''HRT laže hrvatski narod, širi strah, neprijateljsku propagandu! Tražim odgovornog HRT-a i da napravimo smjenu Glavnog ranvatelja'', kazao je jedan muškarac ispred HRT-a. ''Dovedite urednika i snimajte nas uživo. Ovo ne može biti tvornica cenzure. Zašto vas plaćamo!'', uputili su prosvjednici.

prosvjedi,Zagreb

Nisu bili zadovoljni što ih je snimao samo snimatelj HRT-a. ''Izdaja, lopovi!'', skandirali su prosvjednici.

Policija je oko 19 sati medije izviijestila da trenutno nema razloga za njihovu intervenciju. 

"Ovo nije cjepivo, ovo je otrov! Ono što je najgore - genetika nam se mijenja. Kad bude 5G mreža, napisat će 'game over", vikali su prosvjednici.

Optužili su HRT da laže i širi strah.

"HRT laže hrvatski narod, širi strah, neprijateljsku propagandu", rekao je jedan od muškarca i poručio da traži smjenu šefa HRT-a, navodi Index, uz podatak da HRT trenutno čuva 100 policajaca. 

Prosvjednici su policajcima vikali "stanite uz nas", a dio ih je tražio od policajaca da ih puste na razgovor s predstavnicima HRT-a. Izvikivali su uvrede na račun novinara, navodi HRT.

"Tražimo odgovornog HRT-a da napravimo smjenu glavnog ravnatelja"

''HRT laže hrvatski narod, širi strah, neprijateljsku propagandu! Tražim odgovornog HRT-a i da napravimo smjenu glavnog ravnatelja'', kazao je jedan muškarac ispred HRT-a.

'Dovedite urednika i snimajte nas uživo. Ovo ne može biti tvornica cenzure. Zašto vas plaćamo!'', rekli su prosvjednici.

Na snimci se vidi kako viču "Izdaja, izdaja".

Ispred HRT-a službenik te institucije obavijestio je prosvjednike kako u zgradi javne televizije nema nikoga s kime bi mogli razgovarati, na što su oni reagirali valom negodovanja, no prosvjed se nastavio uglavnom bez ekscesa i mirno, a oko 20 sati prosvjednici su se polako počeli razilaziti.