NAPETO NA HVARU Nakon sarajevske tvrtke, načelnik i mještani 'zauzeli' sporni kat zgrade

Hvar, sarajevska tvrtka Ključ
Slobodna Dalmacija

Jutros u Jelsi na Hvaru općinske su vlasti predvođene načelnikom Nikšom Peronjom ponovno 'zauzele' drugi kat zgrade u Maloj Bandi, kojeg su prije tjedan dana zaposjeli predstavnici Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva uz potporu zaštitara Pitbulla. Uz dužnosnike su bili i mještani te zaštitari tvrtke Bilić - Erić, prenosi Slobodna Dalmacija.

Načelnika Peronju, koji je koračao sa zastavom Jelse, pratilo je desetak mještana. Na papirima vlasnik polovice dotične nekretnine je Općina Jelsa, a vlasnik druge polovice je hotelska kuća Jelsa d. d. Iz tvornice Ključ tvrde da su oni kupili prostor u zgradi, ali to nije uknjiženo.

Policija je pazila da ne dođe do nereda, a Peronja je iskoristio zakonsku mogućnost "Instituta samopomoći" po Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, i sa zaštitarima ušao u zgradu.

Tamo se nalazio jedan muškarac koji je u ime tvornice Ključ, odnosno njenog većinskog suvlasnika Fehima Seleka, čuvao okupirani prostor te je, nakon što su ga zamolili, bez ikakvog pružanja otpora ili pravljenja problema izašao. A potom su se s prozora drugog kata zgrade zavijorile jelšanska i hrvatska zastava te se čulo glasno klicanje okupljenih: "Mi smo Jelšani, Jelsa je naša...".