Nakon Šimića i Glavaša u BiH pobjegao i Golemović

golemović

Dražen Golemović, prvooptuženi u predmetu Ipsilon slijedio je potez svojih optuženih kolega, pa je kako bi izbjegao kaznu jednostavno prebjegao u Bosnu i Hercegovinu.

Doznaje se i kako je Golemović prije manje od tjedan dana nabavio dokumente koji su mu omogućili ostanak u BiH, zbog čega se može zaključiti kako se Golemović nema namjeru tako skoro vraćati u Hrvatsku.
Golemović je javnosti poznat kao kum Vjeke Sliška, a koji se oženio njegovom udovicom nakon čega je počeo graditi vile dilejm Istre. Zanimljivo je i da je on druga osoba koja je u BiH pobjegla sudu u Rijeci.

Podsjetimo, protiv Golemovića USKOK je početkom listopada podignuo optužnicu, ali Županijski sud u Rijeci pustio ga je i pritvora istog dana. Žalbu je Vrhovni sud prihvatio za tri tjedna, nakon čega je predmet vraćen sudu u Rijeci na ponovno odlučivanje. Županijski sud u Rijeci promijenio je prijašnji stav i odredio da Golemovića ipak treba pritvoriti, što je stiglo ipak prekasno.

Golemović je umeđuvremenu pobjegao u BiH, a kao Branimir Glavaš i Ognjen Šimić i on ima tamošnje državljanstvo. Predrag Jošanović, njegov odvjetnik kaže kako samtra da njegov klijent nije pobjegao, a Večernjem listu izjavio je kako se 'nisu čuli pa ne može reći gdje je'. Kazao je i kako zna da mu je pritvor određen zbog bijega 'jer da je otišao u BiH, a nije se javio sudu', a tvrdi i kako se namjerava žaliti na rješenje Županijskog suda u Rijeci.

U BiH mu je u posjetu stigla i supruga Danijela

Golemović, prema dobro informiranom izvoru očito nije gubio vrijeme. Kod kuće u Vrsaru proveo je neko kraće vrijeme, pa se zaputio u BiH. Prve dane na slobodi provodio je u glavnom gradu, te je nakon toga otišao u Derventu, te Bosanski i Slavonski brod gdje ima brojne prijatelje. U susjednoj BiH posjetila ga je i supruga Danijela, koja je postala udovicom nakon što je atentatu ubijen Vjeko Sliško.

Također, doznaje se i kako je Golemović prije manje od tjedan dana nabavio dokumente koji su mu omogućili ostanak u BiH, zbog čega se može zaključiti kako se Golemović nema namjeru tako skoro vraćati u Hrvatsku.

Podsjetimo, optužnica Golemovića krivi za poticanje na zlouporabu položaja i podmićivanje općinske tužiteljice, pročelnika u uredu Porezne uprave te šest policajaca. Osobe koje su s njime sudjelovali u kaznenim djelima uglavnom su pritvorene, dok su se druge našle na slobodi.

javno com