NAKON GAŠENJA POGONA U ČITLUKU Ledo najavio veliku investiciju u proizvodnju sladoleda u Hrvatskoj

Ledo Čitluk

Kompanija Ledo objavila je nedavno da od 1. prosinca gasi proizvodnju u BiH i da bez posla ostavljaju 52 radnika u Čitluku. S druge strane, sada javljaju da ulažu veliki novac u svoje proizvodne pogone u Hrvatskoj, prenosi Biznis info.
Ledova ulaganja u proizvodnju sladoleda u dvije godine će premašiti 10 milijuna eura, najavljeno je iz te firme. Nova linija za sladoled vrijedna više od četiri milijuna eura bit će instalirana sljedeće godine u Zagrebu, čime će dvogodišnji investicijski ciklus u Ledu premašiti 10 milijuna eura, kaže se u Ledovom priopćenju.

Linija na kojoj će se proizvoditi sladoled iz premium segmenta i drugi proizvodi “potvrđena je i ovih je dana ugovaramo”, kažu u Ledu. Radi se o liniji vrijednoj oko 4,2 milijuna eura i ona je nastavak investicijskog ciklusa koji je počeo ove godine.

Oko 5,6 milijuna eura već je investirano u Ledove proizvodne kapacitete, automatizaciju i dodatne sigurnosne mjere, uključujući i novu opremu za zamrzavanje sladoleda, prenijela je Hina.

Ledova investicija najavljena za 2024. odnosi se na pogon koji je dosad proizvodio tijesta. Kako bi se napravilo mjesta za još jednu liniju sladoleda, pogon tijesta preselit će se na drugu lokaciju unutar grupe, kažu u zagrebačkoj firmi.

Ledo plus najveći je hrvatski proizvođač sladoleda i distributer smrznute hrane, s više od tisuću zaposlenih. U rujnu 2021. godine Ledo plus postao je dio britanskog Nomad Foodsa.