MILORAD PUPOVAC "Ne žalim što sam obilježio 30. godišnjicu Republike Srpske"

Milorad Pupovac
24sata

Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac kazao je u Vukovaru da njegova nazočnost u Banjoj Luci nije imala politički karakter te istaknuo kako ne žali što je bio u tom gradu na obilježavanju 30. godišnjice Republike Srpske prošlog vikenda.

"Moja nazočnost kao predsjednika SNV-a prije svega bilo je povezano sa suradnjom s institucijama Republike Srpske", rekao je Pupovac i istaknuo da ne vidi razlog za žaljenje zbog toga., prenosi Fena.

Razlog za žaljenje, kako je kazao, vidi u tome što neki ljudi vide problem u suradnji s institucijama jednog entiteta BiH.

Pupovac je u Vukovaru nazočio godišnjici Mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema i međunarodnog priznanja Hrvatske.

"Ova mirna reintegracija bi trebala biti dokaz našem doprinosu miru i našoj želji da mir ne vlada samo u Hrvatskoj nego i u drugim zemljama koje tog mira u dovoljnoj mjeri nemaju", kazao Pupovac i dodao da će suradnja s institucijama Republike Srpske biti nastavljena kada je riječ o humanitarnim pitanjima.

"U BiH se vode rasprave o tome što je ustavno, a što nije, mi se u te rasprave nismo uplitali. Tamo se vode ozbiljne rasprave o tome kakva je sudbina BiH. Mi smatramo da BiH treba biti zemlja mira”, kazao je Pupovac, a prenosi Tanjug.

Sva tri naroda u BiH, istaknuo je, trebaju doći do boljih odnosa međusobnim razumjevanijem.

"Ako smatrate da sam ja čovjek koji će dezintegrirati BiH više nego što je ona dezintegrirana, onda mi to morate dokazivati”, kazao je Pupovac.