MILANOVIĆ "Treba blokirati ulazak Finske u NATO, dok se u BiH ne promijeni Izborni zakon"

MILANOVIĆ "Treba blokirati ulazak Finske u NATO, dok se u BiH ne promijeni Izborni zakon"
Hercegovina.info

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentirao je dana ulazak Finske u NATO. On je istaknuo kako isti treba blokirati dok se u BiH ne izmjeni Izborni zakon.

"Bitna je velika profesionalna kopnena vojska. Dakle, mladi muškarci kvragu. I sofisticirani raketni sustavi, s njima Rusija uništava Ukrajinu. Američki tajnik i ministar obrane putovali su na pulferu vagona po noći, to je ponižavajuće. To je zato što Rusija ne dopušta da se leti. To je situacija u kojoj živimo. To je stvarnost, da vrh Amerike mora krišom ići u Ukrajinu. Vjerojatno u dogovoru s Rusima", rekao je, javlja N1.

"Ići korak dalje i u to uvlačiti Finsku koja je 50 kilometara od Sankt Petersburga. Mislim da je to opasno šarlatanstvo. Međutim, ne možemo reći ne. Nama je Finska važnija od Hrvatske i Hrvata u BiH, jel. Što se mene tiče, neka uđu u NATO, neka pikaju bijesnog medvjeda penkalom u oko. Ali dok se ne riješi pitanje izbornog zakona, dok se ne natjera Bakira Izetbegovića da promijene izborni zakon, Sabor ne smije ratificirati ničiji pristup u NATO", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ne tražimo da Finska ili Švedska promijene ime u Ikea nego da samo kažu Amerikancima da se ovo riješi. Za mene je to vitalan nacionalni interes, države, nacije i naroda. Da BiH bude uređena država. Onda će Zagreb navijati da BiH bude u EU", rekao je.