Milan Bandić objavio kandidaturu za predsjednika

Milan Bandić, Milan Bandić, Hercegovci, humanitarna večera, Milan Bandić, Hrvatska zemlja, premijer, Milan Bandić, Hrvatska, lažna prebivališta

Pod motom ' Milan Bandić - hrvatski predsjednik' zagrebački gradonačelnik jutros malo iza sedam sati i službeno se uključio u predsjedničku utrku. Kandidaturu je objavio na u Tomislavovom domu na Sljemenu.

Vrijeme je za buđenje. Bez stranačke stege kao feniks se dižem i kandidiram se za hrvatskog predsjednika! - rekao je Bandić

Želim uzorati Hrvatsku, raditi kao konj za Hrvatsku - rekao je Bandić i najavio da će u 35 dana proći cijelu Hrvatsku od Iloka do Dubrovnika.

Doći ću u svaku ulicu i selo. Svako dijete dobit će nogometnu loptu i Milan će se igrati lopte sa svakim djetetom - nastavio je Bandić.

Bandić je malo prije sedam sati sa svojim psom dopješačio na vrh Medvednice. Kandidaturu je objavio u pratnji supruge i kćeri, a podršku su mu, očekivano, došli dati i Davor Jelavić, pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje te, neočekivano, Ivica Pančić, bivši ministar u vladi Ivice Račana i SDP-ov zastupnik u Saboru.

Neizbježna pratnja bio mu je i neslužbeni tjelohranitelj Robert Ljutić. Prije dolaska u Tomislavov dom Bandić je popio čaj u Puntijarci gdje se i presvukao sportsu odjeću i obukao svečano odijelo za 'novi početak' kako je svoju kandidaturu najavio u sinoćnjem priopćenju.

Bandić je kao šeficu svog izbornog stožera predstavio Jelenu Pavičić Vukičević tajnicu zagrebačkog SDP-a koja će, kao i njezin šef, najvjerojatnije biti izbačena iz te stranke.

jutarnji list