Mediji u Hrvatskoj zanemarili suđenje Perkoviću napuhavajući Bandićevo uhićenje

Hrvatska zemlja, mediji, Milan Bandić, podrška, Facebook socijalna mreža, uhićenje, Milan Bandić, Milan Bandić, uhićenje, Zagreb, optužnica
...Nova TV, HRT i RTL TV potpuno zanemarile suđenje Perkoviću u Munchenu i svim silama se bacile na što jače napuhavanje uhićenja Milana Bandića u Zagrebu. U tolikoj se mjeri posvetiti beznačajnom žutilu bilo je ispod razine čak i novinarskih zvijezda Nove TV, ali još je niže da nam ni jednu novu vijest nisu javili ni Andrija Jarak, ni Mislav Bago, ni ona njihova kolegica koja je, u žaru borbe za bilo što novo, krivo rekla da je gradonačelnik uhićen na Bregani.

Gospoda Jarak, Bago i kolegice im i kolege s drugih rvackih televizija bili bi na svakoj pristojnoj tabloidnoj televiziji isključeni i pozvani da se naspavaju već nakon prvog uzaludnog javljanja koje se sastojalo od presipanja iz šupljeg u prazno. Saznali smo samo općepoznate stvari: da su uhićeni i da im policija kopa po stvarima. Informativni pogoni naših vrlo komercijalnih televizija nisu u dva dana svojeg neobuzdano površnog novinarstva proizveli ni jednu svoju vijest - sve im je rekla policija.

Saznali smo jedino gdje su i kako izvana izgledaju boravišta uhićenih Petra Pripuza i Slobodana Ljubičića. Za gradonačelnikovu adresu u Bužanovoj znalo se otprije, a uredničke velesile propustile su idealnu priliku da mu sad prikrpe i onu aferu s navodnim proširenjem na susjedni stan, na čijim vratima i sad stoji ime njegova brata. Kad su snimali ona zvonca na ulazu, uz koja stoje prezimena Bandić M. i Bandić D., nije im se iznad glave pojavila nacrtana žarulja.

Sinoć je HRT-ov dnevnik imao dvadeset minuta Bandića i minutu i pol o suđenju Perkoviću na kojem se događaju stvari bitne za hrvatsko društvo. Nova TV je sinoć toliko bila prekrcana omiljenim Bandićem da se stvorio dojam kako se Ivana Petrović jedva izborila za svoje dramatično javljanje sa suđenju Perkoviću. Stvorio se dojam da je svaku svoju riječ izgovarala kao da je netko iz Zagreba želi isključiti. Stvarno smo daleko dogurali, rekli bi pesimisti.

Oni koji su sinoć pukim slučajem vidjeli početak „Poslovne zone", emisije o gospodarstvu koju malo tko gleda, bili su iznenađeni prvom rečenicom voditeljice i urednice Slavice Babić. Šteti li uhićenje Milana Bandića zagrebačkom gospodarstvu - glasilo je njeno anketno pitanje slušateljima, kojim se, htjela to urednica ili ne, podrazumijevalo da je dosad sve bilo bajno. Mudra Slavica Babić malo se previše revno uključila u vladajući trend.

vecernji list