FOTO  MATE RIMAC KOD PLENKOVIĆA Planira otvaranje ukupno 2.300 radnih mjesta

Rimac Plenković
Vlada RH

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas s Matom Rimcem, osnivačem i direktorom tvrtke Rimac Automobili.

Uz predsjednika Vlade bili su ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat i ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak. Na sastanku se razgovaralo o potencijalima industrije električnih automobila u Hrvatskoj. Investicije koje tvrtka Rimac Automobili planira imaju širi kontekst razvoja lokalne i nacionalne prometne, ali i obrazovne te razvojno-istraživačke infrastrukture, priopćeno je iz Vlade Republike Hrvatske.
 
Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je podršku razvojnim inicijativama i investicijama tvrtke Rimac Automobili te najavio institucionalnu podršku svim investitorima koji u Hrvatskoj razvijaju i primjenjuju najnovije tehnologije.
 
Također, bilo je riječi i o projektima koji bi se mogli uvrstiti na listu projekata za financiranje iz nadolazećih programa pomoći, uključujući Fond za oporavak i otpornost EU-a i novi Višegodišnji financijski okvir EU-a.
 
Mate Rimac predstavio je i planiranu izgradnju Kampusa koji će sadržavati sjedište tvrtke, moderna istraživačko-razvojna postrojenja, pametnu tvornicu visokotehnoloških komponenti i električnih automobila te dodatnih popratnih sadržaja. Ulaganje u projekt Kampus omogućit će realizaciju sve većeg broja projekata kojima se tvrtka bavi te serijsku proizvodnju, a planira se otvaranje ukupno 2.300 radnih mjesta za visokoobrazovane stručnjake.
 
Nadalje, tvrtka planira i izgradnju Centra za ispitivanje tehnologije i komponenti za električna vozila koji je nužan za zadovoljavanje sve veće potražnje za uslugama tvrtke te proširenje usluga na ispitivanje baterijskih sustava, pogonskog sustava i ekološke prihvatljivosti takvih sustava.