MAJKA PREMINULE BEBE U KONTEJNERU "Muž je pošao na posao i pitao me gdje je beba, pogledala sam i našla ga mrtvog..."

Beba Petrinja
Cropix

Hrvatsku je jučer potresla vijest o preminulom dvomjesečnom dječačiću u kontejnerskom naselju u Petrinji. Uzrok smrti još nije poznat, ali se zna da je beba imala zdravstvenih tegoba te da joj je pružena liječnička pomoć.

U razgovoru za N1 majka preminule bebe otkrila je da je dječačić imao problema sa štitnjačom, ali dodaje da će se tek utvrditi od čega je preminuo.

- Jučer je sve bilo normalno, kao i svaki dan, dok navečer nismo imali malih problema sa spavanjem. Jutros se suprug probudio za posao i kada me pitao gdje je beba, pogledala sam i našla ga mrtvog, kaže majka preminule bebe.

Navela je i da su svakih dva tjedna bili na kontrolama, vađenju krvi, kao i da je svako jutro dijete pilo terapiju.

Otkrili su i da im je drugo dijete često bolesno, a na pitanje dovode li to u vezu s lošim instalacijama, grijanjem i drugim tehničkim problemima u kontejneru, majka je odgovorila:

- Naravno, kod svake kiše nama je kontejner mokar. Neki dan nam je kiša padala kroz televizor. Imamo grijalicu koja grije gornji dio kontejnera, ali je hladno za noge. Dijete često ima temperaturu, bolesno je…

Baka preminule bebe napominje da je izolacija posebno loša na turskim kontejnerima.

- Prokišnjava, a ako zagriješ boravak, soba je hladna, ako zagriješ sobu, boravak je hladan. Više ne znaš što bi napravio. Malog smo vodili doktoru više puta, imao je čak i temperaturu preko 40. Treba li se nešto ovako tragično dogoditi da se ispostavi da ima praznih kuća? Nisu mogli to prije riješiti? Sada kada se tragedija dogodila, gospoda nude kćeri da bira između 14 kuća za smještaj, kazala je baka za N1.

Podsjetimo, u kontejnerskom naselju u Petrinji u srijedu ujutro iznenada je umrlo tromjesečno dijete, a ravnatelj sisačke bolnice Tomislav Dujmenović potvrdio je da je dojenče u 7.30 sati dovezeno u tu bolnicu.

Kako bi se utvrdio uzrok smrti prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu u Zagreb, gdje će se obaviti obdukcija.

O smrti je obaviještena i Policijska uprava sisačko-moslavačka koja je rano poslijepodne izvijestila da se ne sumnja u nasilnu smrt.