Keleminec: Zabranili su mi dolazak u Srb na šest mjeseci, a iza svega stoji Pupovac!

Keleminec: Zabranili su mi dolazak u Srb na šest mjeseci, a iza svega stoji Pupovac!
...i nasilnog uklanjanja šatora kojeg je prije tjedan dana njegova stranka bila postavila ispred spomenika tzv. antifašističkom ustanku 1941. godine koji je u povijesti upamćen kao početak velikog etničkog čišćenja Hrvata iz Like i Dalmacije.

"Uhitili su me i sproveli na sud u Gračac - sutkinji Šimunović. Uskraćeno mi je pravo na obranu. Naime, sutkinja mi je dala rok od dva sata da pronađem odvjetnika. Je li moguće u nedjelju u Gračacu u svega dva sata pronaći odvjetnika? Dakle, sutkinja je odradila sudsku raspravu protiv moje volje. Kažnjen sam s iznosom većim od 5000 kuna. Sutkinja mi je ponudila nižu kaznu, 3000 kuna, ali da se ne žalim. Nisu dozvolili saslušanje svjedoka moje obrane, a riječ je o načelnici Općine Gračac, ali su zato saslušali svjedoke koji uopće nisu bili nazočni mojem uhićenju", objašnjava Keleminec. Kaže kako mu je sutkinja rekla da je uklanjanje pravaškog šatora bilo od "visokog državnog interesa".

"Rekla mi je kako je do postupanja policije došlo jer je riječ o višem državnom interesu. Objasnila mi je kako je Hrvatski sabor pokrovitelj ovogodišnje proslave obljetnice ustanka u Srbu, što je naprosto neistina", tvrdi Keleminec.

Ono što zapanjuje je da je predsjedniku A-HSP-a zabranjen ulazak u Srb u razdoblju od idućih šest mjeseci!

"Dali su mi rok od tri dana u kojem se mogu žaliti na tu odluku, ali do pravomoćnosti presude zabranjeno mi je da šest mjeseci dolazim u Srb. To je skandalozno! Sve su to napravili zbog proslave u Srbu 27. srpnja. Sramota je što se ta obljetnica uopće obilježava jer je riječ o klanju Hrvata 1941.", objašnjava predsjednik A-HSP-a.

"Imam informaciju iz MUP-a da je Milorad Pupovac cijelo vrijeme vršio pritisak na MUP da me se uhapsi", poručio je Keleminec koji je za sutra najavio dolazak ispred zgrade MUP-a u Zagrebu gdje će održati tiskovnu konferenciju povodom cijelog slučaja.

cro-portal.com