KARAVANA PRIJATELJSTVA Mostarski biciklisti stigli u Vukovar

Biciklisti 2022 Mostar Vukovar

U Vukovar je dana u popodnevnim satima pristigla 10. Međunarodna biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar čiji su sudionici u četiri dana odvozili više od 400 kilometara i na ovaj način simbolično povezali gradove prijatelje.

Nakon doista lijepog i srčanog prijema u Županji, gdje su se sudionici karavane okrijepili i odmorili, uslijedila je i posljednja etapa od 50 km prema gradu Vukovaru. Bitno je naglasiti da je danas karavana brojnija za šest sudionika koji su se priključili u Županji. 
Organizator karavane je udruga 'Herzegovina Bike', a biciklisti su kroz 400 kilometara prošli kroz Mostar, Kiseljak, Žepče, Orašje, Županju i na posljetku stigli u Vukovar.

"Još sam pod dojmom i pod emocijama. Nas 35 sudionika karavane uspješno smo stigli u grad heroj, u naš Vukovar. Prvi put nakon dugo vremena nas je pratilo lijepo vrijeme i zaista smo uživali u bicikliranju. Mostarci šalju pozdrave gradu Vukovaru i mi smo ovdje da ih prenesmo i spojimo gradove prijatelje. Također, došli smo odali počast svim poginulima u Domovinskom ratu", kazao je predsjednik Udruge 'Hercegovina bike' Toni Zorić.

Biciklisti 2022 Mostar Vukovar

"Presretan sam jer smo nakon dvije godine korona pandemije ponovno ovdje u Vukovaru sa našim prijateljima. Nakon dočeka na Adici, odlazimo na Ovčaru i Memorijalno groblje kako bi odali počast svim žrtvama Domovinskog rata, a već sutra smo u Borovom selu da zapalimo svijeću za poginulih 12 redarstvenika", dodao je Zorić.

Uime Grada Vukovara bicikliste je dočekao zamjenik gradonačelnika Filip Sušac koji im se zahvalio na dolasku i na načinu na koji odaju počast svim poginulima u Domovinskom ratu. "Kao i dosadašnjih godina Grad Vukovar osigurat će im smještaj, a osim obilaska Vukovara, sutra će odati počast redarstvenicima stradalim u Borovu selu", kazao je Sušac.

U poslijepodnevnim satima bicikliste će na zajedničkoj večeri pozdraviti i gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava, dogradonačelnik Filip Sušac, direktorica Vukovarskog vodotornja Mirela Janković kao i pročelnik Josip Paloš te općinsko vijeće grada Vukovara, navedeno je u priopćenju.