FOTO/VIDEO  Hercegovački biciklisti krenuli iz Mostara za Vukovar

Biciklisti Mostar - Vukovar
Hercegovina.info

Mostarski biciklisti s dodatnim pojačanjima jutros su se uputili prema Vukovaru. Ove godine obilježava se jubilarna 10. karavana koja odaje počast Gradu heroju, simbolu stradanja i patnje u proteklom Domovinskom ratu.

"Dan je prelijep i uzbuđenje je na vrhuncu. Jedva čekamo krenuti i nadamo se lijepom vremenu, pred nama je 450 kilometara. Ekipe iz Kiseljaka, Žepča, Županje i Borova su javile da su spremne i očekuju nas. U karavani je 35 sudionika i ovo je najveći broj dosad. Mjesec i pol dana ranije morali smo ograničiti broj sudionika jer se vraćamo autobusom. Ovo je jubilarna 10. karavana i velik je broj onih koji su nas podržali. Imamo ekipu iz Zagreba, Splita, Drniša, Vukovara i Županje koji će voziti s nama do Vukovara, a gore ćemo se naći s drugim ekipama koji također voze prema Vukovaru ovih dana", rekao je Toni Zorić, predsjednik kluba Herzegovina Bike.



Ove godine mostarski i hercegovački biciklisti dobili su pojačanja iz drugih gradova, a među prvima koji su došli je i ekipa iz Drniša.

"Kolege biciklisti iz Mostara već godinama nas pozivaju da se pridružimo ovoj karavani. Meni je bilo previše to kilometara, ali ove godine smo se odlučili za ovaj pothvat jer je Vukovar svima nama Hrvatima na srcu, pogotovo nama koji smo prošli rat kao oni. U dobrom društvu sve je lakše i vjerujem da nas čeka zanimljivih 450 kilometara", rekla je Suzana Kontić iz drniškog biciklističkog kluba Petar Svačić

Organizatori su naveli da ovom karavanom odaju počast svim žrtvama stradanja u Vukovaru i 12 stradalih redarstvenika u Borovu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.