ISPOVIJEST BRATA NESTALOG MLADIĆA "Zvonimira nema dva mjeseca, policija šuti dok mi dobivamo morbidne pozive"

Nestali mladić iz Knina

Dva mjeseca je prošlo od nestanka Zvonimira Lončara (26) iz Knina, a očaja obitelj ne
Meni je objašnjeno u policiji da se rijeka ne pretražuje jer nema ni jedan svjedok koji je vidio da je skočio. Čitam puno o nestancima ljudi, gdje nije morao biti svjedok da je netko skočio pa bi se ipak uključio HGGS u potragu. 

Očito je sada to prešlo u pasivnu potragu, i radi se na dojave, hoće li ga netko vidjeti živog ili će tijelo negdje isplutati pa će se ići na identifikaciju. Mi kao obitelj ne možemo imati miran san, dok god se ne sazna nešto, pa i ono najgore, a smatramo da se policija ne zalaže dovoljno po tom pitanju.

U trenutku nemoći, također sam bio u kontaktu s privatnim detektivom, međutim ne mogu im dati puno toga da bi od nekud počeli, jer sve detalje zna samo policija, a hoće li policija surađivati je upitno. Svaki put od njih dobivam odgovor da su kada lociraju nečiji mobitel odstupanja od 500 metara do 5 kilometara - priča naš sugovornik.

Ističe kako nije stručnjak u tome, ali privatna detektivka mu je rekla da je nemoguće da budu tako velike udaljenosti, već da se radi o par metara odstupanja. 

  • Imali smo i morbidne pozive od nekih osoba, koje smo prijavili policiji, međutim povratno nismo ništa dobili, da li se ta osoba bar ispitala. Jer, kao što mi je rečeno od privatne detektivke, svatko može biti sumnjivac.
  •  
  • Također, moglo bi se postaviti pitanje zašto nismo odmah objavili  nestanak u medijima, već nakon mjesec dana. U tom smislu bih rekao da sam na neki način bio obmanjen.

Jer dan nakon nestanka, kada sam prijavio policiji, jedno od njihovih pitanja je bilo jesam li suglasan da se da u medije. Na što sam naravno odgovorio da, misleći da će policija to dati u novine, a ne samo na Nestali.hr.

Jer čitao sam kako svaki dan policija moli za pomoć: jeste ga vidjeli i slično. Pomislih tako će biti i s mojim bratom, međutim nije. Znači radi se o mladoj osobi koja je nečiji sin, brat, ujak i ne bih poželio nikome da prolazi ovo što mi prolazimo.

Samo tražim da se učini stvarno sve u moći institucija da se naš Zvonimir proba naći. Razumijem da je ponekada živu osobu teže pronaći nego mrtvu, i upravo apeliram na to ako i je ono najgore, da se Sava pretraži - kazao je brat nestalog mladića.

Zvonimir Lončar visok je 185 centimetara, ima smeđu kosu i oči. Slabije je tjelesne građe, a na dan nestanka na sebi je imao crnu trenirku, plavu majicu s kapuljačom i bijele tenisice.

Kako bi pomogli zabrinutoj obitelji, ako ste vidjeli nestalog mladića ili imate bilo kakvih saznanja obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovite broj 192.