Iskaz uglednog liječnika u lancu prostitucije: Nisam plaćao za seks, dao bih joj 1000 kuna za šopingiranje

prostitucija, prostitutke, prostitucija, prostitutke, sida, Srbija, prostitucija, prostitutke
Samo nekoliko dana nakon što je raskrinkan lanac elitne prostitucije, Državno odvjetništvo podiglo je optužni prijedlog protiv troje okrivljenih za organiziranje prostitucije, odnosno za podvođenje nekolicine manekenki, pjevačica i djevojaka koje su to željele postati.

Pratili ih i prisluškivali

Optuženi su fizioterapeut Nebojša Perunović (61) Pančo, vlasnik Pancho Sport Cluba u zagrebačkom Domu spotova, te njegove prijateljice Marika T. K. (23) i S. S. (24).

Same pružateljice seksualnih usluga, među kojima je i nekoliko javnosti jako poznatih imena, nisu obuhvaćene kaznenim postupkom jer se ne radi o kaznenom djelu, nego prekršaju.

Elitna prostitucija: Spajao starlete i bogataše, zaradio najmanje 100.000 kuna

Optužene su jedino spomenute djevojke koje su se same prostituirale, ali su, kako ih se tereti, navodile i druge na prostituciju.

Što se klijenata tiče, a tu je policija došla do niza osoba iz javnog života, liječnika, sportaša, političara... oni ne podliježu ni prekršajnom gonjenju.

U kriminalističkom istraživanju, koje je vodio USKOK, istražitelji su primjenjivali tzv. posebne mjere tajnog praćenja i prisluškivanja osumnjičenih. Tako je "ulovljen" niz škakljivih razgovora između osumnjičenih i puno poznatih osoba. Rezultati prisluškivanja i praćenja nisu, međutim, jedini dokazi na kojima tužiteljstvo temelji svoje optužbe.
Priznali u policiji

I pojedini klijenti već su na ispitivanjima u policiji, a i na sudu, potvrdili da su koristili usluge Perunovićevih "maserki".

Jedan poznati liječnik, primjerice, naveo je da je imao seksualne odnose s jednom "manekenkom", ali je ustvrdio da joj nije plaćao za te usluge, nego da joj je dao "tisuću kuna" kada je išla u šoping ili je dobivala pogodnosti pri medicinskom tretmanu.

Uz neke liječnike kao klijenti tih elitnih prostitutki u prikupljenom materijalu vrlo izravno se spominju i pojedini čelnici iz zagrebačke gradske uprave, poznati sportaši, među kojima su poznati košarkaš i rukometni trener, niz poduzetnika i drugih osoba poznatih široj javnosti.

Čak se spominju i pojedini političari koji su htjeli, ali nisu dobili tražene usluge jer su se manekenke bojale novinara i fotoreportera koji su često bili u njihovoj pratnji.

I "manekenke" i njihovi klijenti u sudskom bi se postupku mogli naći u ulozi svjedoka. Neki od njih sasvim sigurno.
Tarifa ovisno o željama

Kako doznajemo, pojedine ljepotice ulovljene u nedopuštenom pružanju seksualnih usluga priznale su policiji što su radile. Pritom su navodile i imena nekih klijenata s kojima su se seksale za novac, gdje se to događalo i koliko su novca dobivale za te usluge. Pritom su priznale i da su dio zarade davale Perunoviću, koji je u svojoj obrani negirao da je podvodio djevojke i da je dobivao novčane nagrade.

izvor: jutarnji list