INSTITUCIJE PRORADILE Nakon teškog ozlijeđivanja 2-godišnjakinje smijenjen ravnatelj Centra za socijalnu skrb

Josip Aladrović
N1

Upravno vijeće novogradiškog Centra za socijalnu skrb razriješilo je u subotu ravnatelja Centra Branka Medunića, a za v.d. ravnateljicu imenovana je Marija Jugović, izvijestio je ministar obitelji i socijalne politike Josip Aladrović koji je na tu odluku dao prethodnu suglasnost.

Odluku o smjeni Medunića Upravno vijeće donijelo je na danas održanoj sjednici, a nakon što je na sinoćnjoj izvanrednoj sjednici pokrenulo postupak smjene ravnatelja zbog slučaja teškog ozljeđivanja dvoipolgodišnje djevojčice, za čiji se živote bore liječnici.

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike jučer je, naime, zbog tog slučaja poslalo izvanredni upravni nadzor u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški, a nadzorom su utvrđene određene nepravilnosti. Nakon što je dobilo izvješće, UV Centra pokrenulo je postupak Medunićeve smjene.

"Jučer je proveden upravni nadzor. Rezultati su takvi da se može utvrditi odgovornost. Rezultate je MInistarstvo proslijedilo UV-u, a ono je donijelo odluku o razrješenju ravnatelja, što smo mi potvrdili te je on na današnjoj sjednici UV-a službeno razriješen i imenovana je v.d. dužnosti koja će Centrom upravljati u sljedećem razdoblju", rekao je Aladrović na konferenciji za medije.

Ministar očekuje da će u prvom radnom danu nakon blagdana dobiti rezultate i stručnog nadzora, odnosno i nadzora socijalnih radnika i psiholog. "Nakon toga ćemo moći govorit o dodatnim odgovornostima", rekao je ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Aladrović.