INCIDENT BBB se vraćali iz Hercegovine pa ih napali Torcidaši kod Splita

Bad blue boys, Torcida, Split, policija

Splitsko - dalmatinska policija u ponedjeljak je objavila kratku vijest o napadu na autocesti A1. U kratkoj vijesti pisalo je samo da je oštećen jedan automobil, da je privedeno više osoba te da nije bilo ozlijeđenih.

U utorak su objavili više podataka. Kriminalističko istraživanje provedeno je nad šest osoba, a utvrđeno je da su tri osobna automobila agresivnom vožnjom zaustavila osobni automobil, prenosi Index.

"U ponedjeljak (14.9.) je dovršeno kriminalističko istraživanje nad šest osoba koje su u napadu oštetile automobil na autocesti A1. Naime, utvrđeno je osnova sumnje da su agresivnom vožnjom s tri osobna automobila na autocesti A1 u blizini mjesta Radošić zaustavili osobni automobil pri čemu su ga i oštetili. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom' 40-godišnjak, dva 26-godišnjaka, 25-godišnjak, 20-godišnjak i 21-godišnjak uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku", objavila je policija.

Torcidaši izgurali BBB-ovce

'Slobodna Dalmacija' objavila je dodatne detalje napada. Kako pišu, šest osoba (tri iz Sinja, jedan iz Glavica, jedan iz Solina i jedan iz Splita) u dobi od 20 do 40 godina, napalo je petoricu navijača Dinama i kazneno je prijavljeno zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Napad se zbio prije derbija Hajduk - Dinamo u blizini mjesta Radošić, a meta su bila petorica navijača Dinama koji su se u Opel Astri vraćali iz Hercegovine. Među njima je bio i jedan maloljetnik.

Prijavljeni su jer su agresivnom vožnjom s dva osobna automobila na autocesti A1 iz smjera Splita prema Zagrebu zaustavili osobni automobil s navijačima Dinama, pri čemu su ga i oštetili. Sa sobom su u vozila ponijeli palice, signalne baklje, letve i boce te ostala 'sredstva' pogodna za nanošenje tjelesnih ozljeda.

Izgurali auto s ceste

Kad su uočili Opel Astru zagrebačkih registarskih oznaka, agresivnom vožnjom su je izgurali na zaustavni trak jer su de facto načinom vožnje prisilili vozača Opel Astre da se makne. Ne pridržavajući se prometnih pravila ni propisa, pri velikoj su se brzini prestrojavali iz prometne trake u traku i pri tome izravno ugrožavali sigurnost svih vozača koji su se tada nalazili na cesti.

No, iako je bio primoran da se zaustavi, sluteći što se sprema njemu i njegovim prijateljima u vozilu, vozač Astre je uspio pokrenuti vozilo i velikom brzinom krenuti, ali im je svima otegotna okolnost bila što su morali proći pored napadača koji su bacali razne predmete prema vozilu i gađali ga, a bačeni premeti (letve, šipke, kamenje, signalne baklje) pritom su padale na prometne trake autoceste i ugrožavale sigurnost vozača, javlja 'Slobodna Dalmacija'.

Nakon što su ispitani na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, nitko od prijavljenih nije završio u istražnom zatvoru, nego su im izrečene mjere opreza.