Humano preseljenje na Mesićev način

Stipe Mesić, stjepan mesić, Generali, otvoreno pismo, Vesna Balenović, stjepan mesić, Stipe Mesić, troškovi, Hrvatska zemlja, Stipe Mesić, Hrvatska zemlja, plaćanje, hsp ante starčević, HSP AS H, stjepan mesić, Zdravko Tomac, Slobodan Praljak, stjepan mesić, kaznena prijava, prijava, Stipe Mesić

Naime, u Sarajevu su ga dočekali bošnjački i hrvatski član Predsjedništva Haris Silajdžić i Željko Komšić. Srpskog člana Radmanovića nigdje.

Ovaj posjet BiH Mesić je iskoristio i za nastavak svog privatnog rata s Hrvatima u BiH, napose Hercegovcima, pa je izjavio da bi treći entitet značio “raseljavanje i uništenje hrvatskog naroda u BiH, a na to nikakav Čović ni bilo tko drugi nema pravo”.

Dragan Čović odmah uzvraća da u uredu Mesićeva miljenika Željka Komšića radi samo jedan Hrvat od sedamnaest zaposlenih, te napominje da nije problem Komšićevo hrvatstvo, nego činjenica da su ga kao Hrvata izabrali Bošnjaci.

Ivo Miro Jović još je žešći: − Mesić bi volio da Hrvata u BiH nikako nema − kaže Jović i podsjeća Mesića na to da su Washingtonskim sporazumom predviđene posebne veze Hrvatske i Federacije BiH, a hrvatski se predsjednik nije udostojio razgovarati s predsjednicom Federacije Borjanom Krišto.

Jović također iznosi podatak da je u postojećim uvjetima za Mesićeva mandata iz BiH “iscurilo” 100 tisuća Hrvata.

Zanimljivo je pročitati i komentare s portala, među kojima mi se dopao Dede koji piše: “Mesić izvanredno nastavlja politiku humanog preseljenja Hrvata iz BiH u Hrvatsku, pri čemu ima podršku najvećeg dijela međunarodne zajednice. Premda se Hrvati u aktualnom položaju bez entiteta iseljavaju, on se zalaže za to da se ništa bitno ne mijenja. Time demografski, financijski gospodarski i na svaki drugi način jača Hrvatsku, a svojim sponzorima Bošnjacima stvara bolje pozicije za rat sa Srbima. Na taj način čini uslugu Hrvatima u BiH jer će ih, doduše, sa suzama i znojem, ali bez krvi, odvesti na Zapad.”

Na tragu Mesićevih izjava u Sarajevu oglasio se još Krešimir Zubak, koji veli da je ovakva BiH neodrživa, pa Sulejman Tihić, koji kuražno izjavljuje da se Republika Srpska ne može izdvojiti bez rata, te Mujo Hasković, profesor na Fakultetu za kriminologiju u Sarajevu, koji na jednom seminaru izjavljuje kako Hrvata i Srba nikada i nije bilo u BiH. A to znanstveno argumentira pričom svoje nene koja mu je kazala da u vrijeme Austro-Ugarske Srba i Hrvata nije bilo u BiH.

− Đava će im stat u kraj − kaže rodijak Ćipa. − Ovo ti je svakako krezuba država. Ostali samo zubi koljači, a ne mere se sažvakat ni provarit ono što se zakolje.

perar miloš